Se vrea resetarea AIE 3. Ora 19.00, ședința liderilor. Ora 17.00, ședința Guvernului

Imagine postare

Liderii-AIE1Democratul Marian Lupu vrea ședință pentru resetarea alianței de guvernare. Imediat după votarea moțiunii, Lupu i-a invitat pe Ghimpu și Filat la negocieri.

„Astăzi votul nu a fost cu deputaţii PCRM, ci pentru exprimarea neîncrederii premierului Filat. A fost un vot contra deturnării de fonduri, împotriva corupţiei, împotriva utilizării resurselor administrative în scopuri politice, împotriva deturnării de 120 milioane de dolari de la Banca de Economii, împotriva dezastrului pe care cineva încearcă să-l numească reformă în Educaţie, care, de fapt, este o antireformă, dar şi un vot împotriva dezastrelor din agricultură”, a conchis Marian Lupu. Speaker-ul Parlamentului a mai adăugat că nu cedează funcția de Președinte al Parlamentului, întrucît nici Vlad Filat n-a demisionat de bună voie.

Deocamdată doar Mihai Ghimpu a acceptat invitația lui Marian Lupu, dar cu o condiție. Acesta a declarat pentru presă că va cere demisia Președintelui Nicolae Timofti în cazul în care acesta îl va înainta tot pe Vlad Filat la funcția de prim-ministru.

Tot astăzi, la ora 17.00, Vlad Filat a convocat membrii cabinetului de miniștri în ședință.

Menționăm că AIE 2 a fost creată în 2010. Pe 13 februarie, PLDM a anunțat că părăsește acordul AIE. Peste trei zile, funcția de prim-vicepreședinte al Parlamentului, funcție deținută de Vlad Plahotniuc, a fost lichidată. De atunci, democrații și liberalii au insistat ca și Filat să demisioneze. Vladimir Voronin a declarat azi că demiterea Guvernului nu înseamnă nimic altceva decât alegeri parlamentare anticipate.