Secretar general PNL: „Andrei Năstase a câștigat mai mult decât Chișinăul; A fost o victorie uriașă care nu poate fi furată”

Imagine implicită

Victoria lui Andrei Năstase la alegerile pentru primăria Chișinăului, împotriva unui complex de forțe foarte puternice, a fost una uriașă, care nu poate fi furată. De altfel, liderul Platformei Demnitate și Adevăr a câștigat mai mult decât Chișinăul. Sunt declarațiile făcute de secretarul general al Partidului Național Liberal din România, Robert Sighiartău, în cadrul congresului PNL, unde Andrei Năstase a fost invitat special.

„Dragi colegi, avem prieteni și parteneri politici de nădejde în Republica Moldova. Alături de noi este astăzi noua stea a politicii pro-europene,pro-românești și pro-democratice de la Chișinău: primarul de drept și legitim ales al Chișinăului, președintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr din Republica Moldova, prietenul nostru Andrei Năstase. Andrei ne oferă un exemplu însuflețitor. Dacă noi, pe aici, pe la București, zicem ne e greu în lupta cu un PSD tot mai autoritar și cu guvernarea analfabeților și incompetenților lui Dragnea, să ne gândim că lui Andrei Năstase îi este cu mult mai greu”, a declarat secretarul general al PNL.

„Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru primăria Chișinăului împotriva unui complex de forțe foarte puternice care se opun, în diferite forme, intrării reale a Republicii Moldova în lumea democrațiilor guvernate de valori occidentale, în Uniunea Europeană, până la urmă. A fost o victorie uriașă care a demonstrat dorința oamenilor din Chișinău și a multor altora din Republica Moldova de a merge spre Vest, democrație, libertate și prosperitate, spre Uniunea Europeană alături de România.

Această victorie nu le poate fi furată lui Andrei Năstase și celor care l-au votat pentru că a fost o victorie a speranței mai tare decât orice. Lui Andrei Năstase și tuturor cetățenilor Republicii Moldova care cred în viitorul democratic și occidental le-au făcut o mare nedreptate, dar nu i-au înfrânt. I-au făcut mai puternici și mai motivați.

Andrei a câștigat, de fapt, mai mult decât Chișinăul: victoria lui, pe care au vrut s-o calce în picioare, s-a transformat într-un simbol al solidarității forțelor democrației și într-o bază puternică pentru victoria de la alegerile parlamentare.

PNL este mândru de parteneriatul cu partidul condus de Andrei Năstase, cu partidele cu adevărat prooccidentale din Republica Moldova. Apele politice din Republica Moldova sunt limpezi acum pentru cine are ochi să vadă. Calea noastră este cea bună și vom întări colaborarea cu Andrei Năstase, cu Maia Sandu și tot ce reprezintă binele la Chișinău”, a declarat Robert Sighiartău, la Congresul care a avut loc ieri la București.

De menționat că liderul Platformei Demnitate și Adevăr a fost invitat special la Congresul PNL, reunit ieri la Palatul Parlamentului din București. În cadrul discursului său, Andrei Năstase a spus că PNL este principalul partener al forțelor proeuropene, proromânești, democratice și antioligarhice din Republica Moldova, a mulțumit pentru sprijin și a menționat că „la Chișinău se întâmplă lucruri foarte grave”. „Noi, românii din Basarabia, cei care reprezentăm forțele politice și civice pro-europene și antioligarhice am învățat un lucru esențial – atunci când democrația este anulată, este ucisă, rezistența este o datorie”, a declarat Andrei Năstase.

Sursa:jurnal.md