John_Kerry_official_Secretary_of_State_portraitJohn Kerry, Secretarul de stat american, va vizita Republica Moldova. În turneul său diplomatic, care va avea loc în perioada 3-6 decembrie, oficialul va mai merge la Bruxelles, Ierusalim și Ramallah.

Kerry trebuia să viziteze și Kievul, însă s-a răzgândit în contextul în care Ucraina a suspendat semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

La Chișinău, Secretarul Kerry se va întâlni cu mai mulți oficiali. El va discuta despre relațiile bilaterale, precum și despre calea Republicii Moldova spre integrarea europeană.

Premierul Iurie Leancă a declarat că vizita Secretarului de Stat al SUA semnifică sprijinul SUA pentru evoluţiile democratice din Republica Moldova. „Este extrem de importantă această vizită, fiindcă ne va permite să discutăm despre agenda bilaterală, să discutăm problemele, evoluţiile, pe plan regional, să discutăm despre perspectivele relaţiilor bilaterale, pe care ne dorim să le intensificăm şi pe dimensiunea dialogului politic şi să atragem investiţii americane. Deci este o vizită foarte importantă şi cred că toată lumea va aprecia”, a declarat Leancă, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Utima vizită la Chișinău a unui oficial de rang înalt din SUA a fost în 2011. Atunci vicepreședintele SUA, Joe Biden, a venit în Republica Moldova.

(143 accesari)