parlament mdlAudieri în Parlament. Procurorul general, ministrul Finanţelor, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei, şefii de la Centrul Anticorupţie şi Serviciul de Informaţii şi Securitate au fost chemaţi la raport privind fraudele de la bănci în cadrul unei şedinţe speciale care se va începe la ora 12:00.

Astfel, funcţionarii vor oferi informaţii despre jaful din sistemul bancar, precum şi despre măsurile întreprinse pentru investigarea furtului.

Propunerea a venit din partea PLDM şi PSRM şi a fost votată cu 50 de voturi, însă audierile au fost amânate. Deşi cele două fracţiuni au insistat ca audierile să aibă loc în timpul şedinţei Parlamentului de săptămâna trecută, PD, PCRM şi PL au decis să le amâne pentru astăzi.

La scurt timp după vot, fracţiunile parlamentare ale PSRM şi PLDM au părăsit şedinţa Parlamentului în semn de protest. Astfel, socialiştii şi liberal-democraţii au menţionat că audierile în plenul legislativului privind jaful din sistemul bancar sunt tergiversate.

Amintim că, săptămâna trecută, şi europarlamentarii au discutat despre situaţia de la noi din ţară, în special despre oligarhia şi elitele corupte de la putere, dar şi despre furtul miliardului din sistemul bancar.
Sursa:jurnal.md

(55 accesari)