Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, părăseşte cu regrete Republica Moldova. În cadrul unei întâlniri informale cu jurnaliştii, ambasadorul a mărturisit că unele dintre aşteptările pe care le-a avut atunci când şi-a început mandatul în ţara noastră au rămas neîmplinite.

„Este nevoie de proiecte mai bune care să fie administrate şi implementate mai eficient. Desigur, am sperat să fiu martor la un progres mai mare în ceea ce priveşte soluţionarea problemei transnistrene. Mă bucur că a fost găsită o modalitate de facilitare a comerţului, astfel încât să nu existe o frontieră în mijlocul Republicii Moldova, iar regiunea transnistreană să fie şi ea implicată în zona de liber schimb, aprofundat şi cuprinzător”, a declarat Pirkka Tapiola.

Pirkka Tapiola îşi încheie misiunea în Republica Moldova. Potrivit unei hotărâri semnate de şefa diplomaţiei europene Federica Mogherini, el a fost delegat în Thailanda.

În locul lui, la şefia Delegaţiei Uniunii Europene din Republica Moldova va veni actualul ambasador al Slovaciei în Grecia, Peter Michalko. Amintim că Pirkka Tapiola a fost numit în funcţie în aprilie 2013 şi l-a succedat pe Dirk Schuebel.

Sursa:jurnal.md

(18 accesari)