noul-sef-al-fisc-ului-promite-sa-le-vina-de-hac-angajatilor-corupti-1344284505Şeful inspectoratului Fiscal, Nicolae Vicol, a fost reţinut de procurorii anticorupţie şi transportat la sediul CNA pentru interogări. Reţinerea a avut loc ca urmare a percheziţiei care a avut loc de dimineaţa la FISC.

Potrivit șefului Direcţiei de urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu, în cadrul percheziţiei efectuate la Inspectoratul Fiscal ar fi fost depistat un suport electronic care conţinea o interceptare telefonică ilegală care conţine discuţii private şi care a fost transmisă unor terţe persoane prin intermediul a doi ofiţeri anticorupţie din cadrul CNA. Zumbreanu a declarat că ofiţerilor vinovaţi de comiterea infracţiunii le vor fi intentate dosare penale pentru a fi traşi la răspundere.

„S-a depistat interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice de către angajații CNA. Pentru aceste acțiuni persoanele respective vor fi trase la răspundere. În cadrul perchezițiilor a fost depistat un suport electronic ce conținea interceptări ale unor discuţii private, care ţin de intimitate şi au fost transmise altor persoane. Unele persoane urmează să fie reținute în scurt timp”, a declarat Zumbreanu, citat de UNIMEDIA.

Între timp, pe internet au apărut imagini video în care se vede cum procurorii CNA percheziţionează maşina de serviciu a şefului de la FISC, Nicolae Vicol. Deocamdată, nu sunt clare motivele pentru care a fost reţinut Vicol, detalii în acest sens urmând să fie oferite în cadrul briefingului organizat de CNA la ora 14.00.

(299 accesari)