ghimpu-wordpress-com-2012-03-14-al-cui-candidat-este-timoftiPreședintele Nicolae Timofti spune că a fost amenințat și șantajat de liderul PL, Mihai Ghimpu. Șeful statului declară că Ghimpu i-ar fi spus că  dacă îl va desemna pe Vlad Filat candidat la funcția de prim-ministru, el va spune presei totul despre cetățeanul David, trimis de Timofti la Spitalul de Psihiatrie  în 1987, pe când era judecător. 

„Dl Ghimpu a cerut demisia mea și cu alte ocazii. Eu am înțeles că aceasta este o metodă a dânsului de a face politică. Vreau să-i amintesc dlui Ghimpu că am venit în această funcție la propunerea lui și a altor lideri din AIE. Nu m-am cerut și am venit cu un scop nobil – de a realiza un program de integrare în UE. Cazul cetățeanului David este cunoscut, nu a apărut acum așa cum spune dl Ghimpu. Marți chiar a dus în eroare publicul și o face intenționat fiindcă acest caz e cunoscut din 2001, atunci când comuniștii organizau eliberarea mea din funcția de președinte al Curții de Apel Republicane”, a spus șeful statului aseară, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

Ieri, în cadrul unei conferințe de presă, Mihai Ghimpu a cerut demisia lui Nicolae Timofti. Și anterior, șeful liberalilor a cerut demisia președintelui. Ghimpu a spus chiar că este gata să voteze o moțiune de cenzură împreună cu PCRM.

(260 accesari)