fuele„Pînă la semnarea Acordului cu Uniunea Europeană, trebuie să se asigure că toate prevederile Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor au fost îndeplinite”, declară comisarul European Stefan Fule într-un interviu pentru adevărul.md.

„Liberalizarea regimului de vize nu trebuie să fie singurul motiv pentru a atinge acest obiectiv, e o necesitate pentru securitatea şi bunăstarea populaţiei. Orice ţară din Europa trebuie să depună eforturi pentru a avea capacităţile necesare pentru a controla fluxurile de migraţie legală şi ilegală”, a subliniat Fule.

Oficialul European a explicat că liberalizarea regimului de vize este un proces tehnic, care urmează paşii a două faze, iar Chişinăul este perfect conştient de acest lucru şi a demonstrat un mare angajament şi înţelegere pentru a lucra la implementarea celei de-a doua etape a Planului de Acţiuni. În acelaşi timp, Acordul de Asociere şi a ZLSAC ajută la consolidarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, şi nu invers. Este o platformă care ar uni ţara, luând în considerare interesele sale.

În conformitate cu informația comunicată de adevărul.md, menționăm că Comisarul european Štefan Füle a venit la Chişinău pentru a participa la Forumul Societăţii Civile a Parteneriatului Estic. Evenimentul întruneşte peste 250 de reprezentanţi ai ONG-urilor din cele şase ţări ale Parteneriatului Estic şi din UE.

(216 accesari)