Și totuși, cum se simte Plahotniuc?

Imagine implicită

Și totuși, cum se simte Plahotniuc? Oare cum se simte un om cu care toți evită să se asocieze?

Bunăoară Silvia Radu. Ea există ca persoană publică doar datorită lui Plahotniuc. El a băgat-o în cursa prezidențială. El i-a dat publicitate de milioane la trust în 2016. Tot el a făcut-o „primar-interimar”, iar acum pompează în ea absolut toate resursele sale pentru a o și oficializa. Dar Silvia fuge de el ca dracul de tămâie. Se jură pe ce are mai sfânt că nu are nimic cu Plahotniuc.

Ion Ceban și socialiștii. Dodon a ajuns președinte numai datorită lui Plahotniuc. Partidul și l-a construit tot din banii oligarhului. În ultimul an și jumătate, colaborează-n parlament și-n consiliul municipal uns. Dar fug și ei de orice asociere cu oligarhul și strigă-n gura mare că n-au nicio legătură.

Valeriu Munteanu și liberalii. Acum principala temă de campanie a lui Munteanu e „binomul Plahotniuc-Dodon”. De parcă nu Valeriu se ducea la Condrița acum 2 ani și-l ruga pe Timofti să-și pună semnătura pe decretul de desemnare a lui Plahotniuc.

Șalaru și Codreanu. Șalaru dintotdeauna a fost unul dintre principalele liante între PL și PD. L-a atacat mereu pe Filat cât a fost în Guvern și n-a deschis gura niciodată atunci când a venit vorba de Plahotniuc. Dar iată acum, când asocierea cu oligarhul e tot mai clară, până și Șalaru se jură că n-are nimic cu el.

Lista poate continua. Dar mi-a părut interesant discursul unei cetățence de la Bălți, care-l ruga pe Băsescu să-l ia pe Plahotniuc la București, pentru a scăpa de el. 97% din moldoveni simt la fel ca doamna de la Bălți.

Și cum te simți tu, Plaha, în palatul tău de cleștar din centru capitalei, când toată lumea, inclusiv cei pe care-i hrănești, se disociază de tine în halul ăsta? Și asta se întâmplă când ești mare și tare, când deții toată puterea, dar cum va fi atunci când vei fi jos?

Te compătimesc…

Alex Cozer