Siegfried Mureşan: Premierul Tudose a semnat la Chişinău cu omologul său moldovean frăţia intereselor PSD – PD

Imagine implicită

Europarlamentarul Siegfried Mureşan susţine că, prin vizita sa în Republica Moldova, premierul Mihai Tudose a semnat cu omologul său moldovean, Pavel Filip, „frăţia intereselor PSD – PD”, ignorând recomandările Comisiei de la Veneţia privind noile prevederi ale legislaţiei electorale şi sfidând oamenii care au protestat pe străzile Chişinăului faţă de aceste modificări.

„Prim-ministrul României, Mihai Tudose, a semnat astăzi, la Chişinău, cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip, frăţia intereselor PSD — PD. Sfidând adevăratele nevoi ale românilor de peste Prut şi ale cetăţenilor moldoveni şi recomandările instituţiilor europene şi internaţionale menite să asigure consolidarea democraţiei şi a legii în Republica Moldova, prim-ministrul Mihai Tudose, aşa cum ne-a obişnuit şi în România partidul său, PSD, a ignorat recomandările Comisiei de la Veneţia privind noile prevederi ale legislaţiei electorale şi a sfidat oamenii care chiar în acele momente protestau pe străzile Chişinăului împotriva acestor modificări”, a declarat Siegfried Mureşan.

Europarlamentarul adaugă că graba cu care oficialii moldoveni au procedat la schimbarea legislaţiei electorale aminteşte de graba cu care au fost date ordonanţele de urgenţă ale penalilor de la începutul anului prin care PSD dorea să facă scăpaţi marii corupţi ai României.

„Noile prevederi ale legislaţiei electorale întorc Republica Moldova în urmă cu 10 de ani, când comuniştii stăpâneau ţara şi o prăduiau după bunul plac al unor oligarhi şi lideri străini a căror singură grijă a fost cum să slăbească puterea cetăţenilor pentru a putea jefui după bunul plac miliardele din banul public al Republicii Moldova. Astăzi, spre uimirea tuturor partenerilor noştri europeni şi internaţionali din democraţiile consolidate, prim-ministrul României, Mihai Tudose, a aplaudat o astfel de iniţiativă. Cariera lui externă s-a terminat înainte să înceapă. Din păcate, asta se întâmplă pe seama sfidării intereselor românilor şi ale cetăţenilor moldoveni”, mai afirmă Mureşan.

Precizăm că premierul României Mihai Tudose a declarat, vineri, că schimbarea sistemului de alegeri în Republica Moldova este un drept al Parlamentului şi a afirmat că ceea ce este ieşit din comun a fost „distorsionarea realităţii de cei neprieteni care au ajuns cu mesajul la Bruxelles întors complet.

Sursa:jurnal.md