Silvia Radu, acuzată că își face campanie electorală pe banii chișinăuienilor. Și-a angajat un consultant român, căruia i-a oferit birou în sediul Primăriei

Imagine implicită

Primarul general interimar, Silvia Radu, este acuzată că își face campanie electorală pe banii locuitorilor municipiului Chișinău. Mai exact, vicepreședintele Partidului Liberal (PL) și candidat la funcția de primar al municipiului, Valeriu Munteanu, o acuză pe aceasta că a angajat un fost consilier de stat al președintelui Traian Băsescu, căruia i-a făcut loc în sediul primăriei Chișinău, pentru ai lustrui imaginea.

„Silvia Radu, omul lui Plahotniuc, își face campanie electorală pe banii chișinăuienilor, folosind resursele administrative. Uzurpatoarea Radu, l-a angajat pe Cristian-Gabriel Hrițuc, fost consilier de stat al președintelui Traian Băsescu și membru fondator al Fundației Mișcarea Populară (care a născut actualul partid al fostului președinte), în calitate de consultant politic, oferindu-i acestuia și colegilor săi birou în primăria Chișinău. Astfel, locuitorii capitalei plătesc din banii lor, întreținerea consultanților politici ai impostoarei lui Plahotniuc”, a scris Munteanu pe o rețea de socializare.

În context, liberalul solicită public Inspecției Financiare de pe lângă Ministerul Finanțelor să verifice cheltuirea banilor publici de către primar interimar Silvia Radu și să acționeze în baza legii pentru recuperarea în bugetul municipiului a sumelor cheltuite de Radu pentru întreținerea lui Hrițuc, fost consilier al președintelui Băsescu.

Sursa:cotidianul.md