Simona Halep a câştigat turneul de la Dubai. 6-4, 7-6, în finală, contra Karolinei Pliskova

Imagine implicită

HalepSimona Halep a revenit pe locul 3 WTA după ce a câştigat turneul de la Dubai. Jucătoarea din România a avut meci foarte greu în ultimul act, împotriva Karolinei Pliskova, dar s-a impus în două seturi, 6-4, 7-6.

Simona a început greu în cea de-a doua finală disputată în 2015, după cea câştigată la Shenzen. La 3-3, Halep a făcut break-ul la 0, apoi a mai câştigat un game, 5-3. Jucătoarea din Cehia nu a cedat setul foarte uşor şi şi-a mai adjudecat un game, 5-4. Românca a încheiat primul act, 6-4, susţinută frenetic de românii din tribune.

Numărul 18 mondial a început perfect setul al doilea, conducea cu 2-0, dar finalista de anul trecut de la Roland Garros a egalat. Într-un act secund în care s-au înregistrat opt break-uri, s-a ajuns la tie break, unde Simona s-a impus la 4 şi şi-a adăugat în palmares al zecelea titlu WTA.

Halep are un început de an perfect. Din 15 partide disputate, românca a pierdut una singură, sfertul de finală de la Australian Open, cu Ekaterina Makarova. Pentru titlul cucerit la Dubai, Halep a primit 900 de puncte WTA şi a depăşit-o pe Petra Kvitova, revenind pe locul 3 mondial.

Sursa: digisport.ro