Halep simonaSIMONA HALEP a făcut față presiunii în unul dintre cele mai importante meciuri din carieră: finala de la Indian Wells, în fața sârboaicei JELENA JANKOVIC (locul 21 mondial). SIMONA HALEP a câștigat în trei seturi: 2-6, 7-5, 6-4, după 2 ore și 36 de minute de joc.

Primele declarații ale Simonei Halep după câștigarea trofeului de la Indian Wells.
„Mai întâi vreau să o felicit pe Jelena, ai fost extraordinară! Am alergat, dar şi tu… Cred că ai câştigat acest turneu la vârsta mea. Ai făcut o treabă bună aici. A fost o finală extraordinară, mă bucur că am putut câştigat astăzi”, a spus Simona Halep, în interviul de pe teren.

Ea le-a mulţumit sponsorilor, organizatorilor, echipei sale tehnice, publicului, dar şi fostului tenismen Ion Ţiriac pentru susţinere, omul de afaceri fiind prezent în tribunele arenei centrale a Indian Wells Tennis Garden.

Halep le-a mulţumit românilor din tribune, prezenţi într-un număr destul de mare, moment în care aceştia au ovaţionat-o: „Le mulţumesc românilor care vin să mă vadă peste tot şi mă susţin, dându-mi mai multă putere să câştig, să stau concentrată şi să lupt până la sfârşit! Le mulţumesc celor de acasă, ştiu că m-au urmărit şi m-au susţinut!”

Simona Halep, locul 3 WTA, a câştigat, duminică, al 11-lea titlu din carieră, dar cel mai important, după ce s-a impus, cu scorul de 2-6, 7-5, 6-4, în finala turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells, în faţa sportivei sârbe Jelena Jankovic, locul 21 WTA.
Săptămâna viitoare, Simona Halep este pe tabloul principal al turneului de la Miami, de asemenea de categorie Premier Mandatory, fiind a treia favorită după Serena Williams, locul 1 WTA, şi Maria Sharapova, locul 2 WTA. Meciurile din această fază încep miercuri.
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat victoria Simonei Halep în fața Jelenei Jankovic, din finala de la Indian Wells.

„Dacă n-am făcut infarct la meciul ăsta înseamnă că o să trăiesc 100 de ani. Eu nu am mai văzut de mult un meci atât de bizar, a cărui mare calitate a fost că a fost câștigat de Simona, altfel a fost un meci înspăimântător”, a spus comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu.
„Jankovic, întrucât avea o condiție fizică destul de precară, a ales o soluție oarecum suprinzătoare, nu s-a mai bazat pe jocul ei de regularitate, a atacat, a lovit decisiv de câte ori a avut ocazia. Când avea ocazia ataca. Jankovic a trimis mingea pe linie de un număr record de ori, a riscat de multe ori și a avut un noroc fabulos în primul set”, a mai spus jurnalistul.
„În setul al doilea au început să arate ca doi boxeuri din filmele mute, abia ținându-se pe picioare, dar incapabile să dea lovitura de grație celeilalte. Nivelul de joc a scăzut mult, a fost o bătălie a greșelilor. Iarăși cred că avem un record: 18 breakuri, de mult nu am mai văzut așa ceva, niciuna nu era capabilă să-și țină serviciul. Simona a reușit în final”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul a amintit că Halep nu a știut să facă față unor trucuri ale Jelenei Jankovic, care i-a trimis „multe baloane, pe care Simona le-a greșit în proporție de 70 la sută”.
„În final și-a spus cuvântul condiția fizică”, a punctat jurnalistul. „Important este rezultatul. Simona nu a fost în apele ei, ceva a fost în neregulă, a început să fie crispată”, a mai spus el.
„A reușit să ia setul doi, acolo a fost cheia meciului. De altfel, Jankovic aproape plângea”, a adăugat jurnalistul.
„Astfel de meciuri au importanța lor, importanță foarte mare în cariera unei jucătoare. Așa se face istoria, Simona ar fi putut să piardă meciul ăsta și atunci cariera ei în continuare ar fi avut altă traiectorie. Faptul că l-a câștigat, așa cum l-a câștigat, greu, urât, rău, cum a fost meciul ăsta… e foarte important ca propulsie pentru ce va face ea în continuare anul acesta”, a sublinat Cristian Tudor Popescu.

Sursa:digi24.ro

(67 accesari)