Simona Halep e alături de victimele din clubul Colectiv: „Am aflat de la prieteni. Vreau să donez sânge”

Imagine implicită

colectiv roSimona Halep a revenit în ţară duminică de la Turneul Campioanelor, dar vestea dramei care a zguduit România, vineri seară, a ajuns până la ea, prin intermediul prietenilor.

„Este o tragedie enormă. Am aflat de la prieteni, pentru că nu citesc presa, şi am fost şocată de ce s-a întâmplat. Îmi pare extrem de rău. Să ne rugăm cu toţii şi să sperăm că cei răniţi vor câştiga bătălia infernală pe care o dau acum. Condoleanţe familiilor!”, a transmis Simona, care a adăugat: „Oricum nu sînt mare fană a cluburilor de noapte, nu voi mai merge de-acum încolo”.

Nume de top ale sportului românesc, de la Gabriela Szabo, la Cristina Neagu, Florin Gardoş, Horia Tecău şi Andreea Mitu şi-au arătat susţinerea faţă de victimele incendiului care, până la această oră, a făcut 30 de victime, alte 140 de persoane fiind internate în spitalele din capitală.

„Vreau să merg să donez sânge, voi merge să aprind şi o lumânare. Trebuie să fim uniţi în momentele astea”, a punctat Simona Halep. Presa internaţională a relatat pe larg accidentul de vineri.

Evenimentele tragice de la club Colectiv au zduguit România. Aproape 200 de persoane, dintre cele aproximativ 400 care au participat la concertul de lansare al celui de-al doilea album al trupei ”Goodbye to gravity”, au fost victime ale unui incendiu izbucnit din cauza unor artificii aprinse în timpul prestaţiei trupei rock. Unul dintre stâlpii de susţinere, care era învelit în burete, a luat foc. În doar câteva momente, incediul a cuprins tavanul clubului aflat în fosta hală Pioner, iar îmbulzeala creată în drum spre unica ieşire a clubului a sporit proporţiile tragediei.

Tinerii s-au călcat în picioare în disperarea de a părăsi incinta cuprinsă de flăcări, 27 de tineri murind pe loc, cuprinşi de flăcări. Situaţia i-a şocat chiar şi pe medicii cu experienţă de pe ambulanţele care au ajuns la faţa locului. Una dintre asistente a descris scenele incredibile care i s-au desfăşurat în faţa ochilor, cele mai grave în cei 22 de ani de experienţă pe care îi are pe maşina de ambulanţă. Textul a fost publicat de Andreea Mitu, pe contul ei de Facebook.
Sursa: prosport.ro