Simona Halep s-a calificat în optimi de finală la Australian Open 2015

Imagine implicită

simona-halepJucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul trei mondial, s-a calificat în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului, vineri, la Melbourne, după ce a dispus cu 6-4, 7-5 de americanca Bettanie Mattek-Sands, în turul al treilea.

Halep (23 ani) a avut un meci destul de dificil cu Mattek-Sands (29 ani), care a jucat agresiv şi peste locul din clasament (258). Românca s-a impus după o oră şi 32 de minute în care a comis cinci duble greşeli (americanca trei) şi 25 de erori neforţate (33 ale adversarei). Halep a reuşit trei aşi şi 29 de lovituri câştigătoare, în timp ce Mattek-Sands a avut doar 26.

Mattek-Sands a început mai bine şi a dominat debutul setului inaugural, dar Simona a egalat la trei şi apoi a reuşit să rupă echilibrul, printr-un break (4-3). Românca s-a desprins la 5-3, iar apoi a încheiat setul cu un as, 6-4 în 41 de minute.

Halep a început excelent setul al doilea, cu un break, a condus cu 2-0, a reuşit al doilea break la 3-1 şi s-a desprins la 5-1, lăsând impresia că va încheia conturile rapid. Mattek-Sands şi-a făcut serviciul (5-2), iar apoi a avut o revenire remarcabilă, câştigând multă încredere după mai multe mingi greşite ale româncei, care a avut o cădere în joc. Americanca a egalat la 5-5, dar Simona şi-a adunat forţele a mai făcut un break, iar apoi a câştigat meciul cu 7-5.

Sursa:evz.ro