Simona Halep se pregătește pentru unul dintre cele mai grele meciuri

Imagine postare

simona halepPreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, agenţiei MEDIAFAX, că Spania, adversara României din turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, reprezintă cea mai puternică echipă pe care jucătoarele pregătite de Alina Tecşor o puteau întâlni.

„Cred că una mai grea nu putea fi. Exact cum a fost în baraj Serbia, aşa a picat şi Spania. Am văzut-o pe Muguruza cum joacă, pe Torro Flor cum joacă, pe Navarro cu Bouchard. Cred că e cel mai greu adversar pe care îl puteam întâlni, dar mergem înainte. Ele sunt adversare de temut, în special Muguruza şi Navarro. Faptul că se joacă acasă la noi e un mare avantaj. Şansele sunt egale, dar poate un unu la sută în plus pentru noi, că jucăm acasă”, a spus Cosac.

George Cosac a afirmat că în funcţie de suprafaţa de joc pe care fetele vor dori să evolueze se va stabili şi locul de desfăşurare al partidei. „Trebuie să jucăm într-o sală şi să vedem ce vor dori fetele. În funcţie de ce îşi doresc fetele, vom face tot ce ne stă în putinţă să amenajăm suprafaţa care ne favorizează. La o primă vedere, ca variante sunt sălile din Bucureşti, Cluj-Napoca, la Craiova e o sală nouă, la Ploieşti, la Braşov. Să vedem ce îşi vor dori fetele, pe ce suprafaţă vor să joace, cine va putea pune respectiva suprafaţă şi după aia vedem”, a completat Cosac.

Echipa feminină de tenis a României va evolua în compania Spaniei în turul întâi al Grupei Mondiale II a Cupei Federaţiei, ediţia 2015, s-a stabilit în urma tragerii la sorţi de miercuri, de la Roland Garros

România va evolua în această întâlnire pe teren propriu, în 7 şi 8 februarie 2015.

Echipa României, formată din Simona Halep, Sorana Cîrstea, Monica Niculescu şi Irina-Camelia Begu, a învins, în luna aprilie, la Bucureşti, finalista ediţiei din 2012 a FedCup, Serbia, cu scorul de 4-1 şi s-a calificat în Grupa Mondială II.

sursa: realitatea.net