SIS a mai expulzat un cetățean al Turciei

Imagine implicită

Serviciul de Informaţii şi Securitate anunță că a mai declarat indezirabilă o persoană din Turcia. „SIS a identificat şi reţinut pe teritoriul R. Moldova un cetăţean străin, de origine turcă, care realiza acţiuni de justificare şi propagare a viziunilor radicale”, se spune în declarația SIS.

Totodată, Serviciul de Securitate anunță că „cetăţeanul străin a fost declarat persoană indezirabilă pe o perioada de 5 ani din raționamente de securitate națională şi îndepărtat către ţara de origine, conform practicilor şi normelor internaţionale”.

Amintim că, săptămâna trecută, SIS a expluzat din RM 7 cetățeni ai Turciei, angajați ai liceului „Orizont”, pe motiv că ar fi „suspectați de legături cu o grupare islamistă”.

Cazul a stârnit reacții dure atât în țară, cât și la nivel european, fiind calificat drept un târg al regimului Plahotniuc-Dodon cu regimul Erdogan. Ambasadori, europarlamentari și alte nume grele din țară și de peste hotare s-au declarat profund îngrijorați și au calificat acțiunile regimului de la Chișinău drept abuzive.

Srsa:jurnal.md