Soarta coaliţiei de guvernare se decide la Aeroport: PLDM, PD şi PL, în discuţii cu oficiali din UE

Imagine implicită

465x0_aeroportÎntrevederea dintre oficialii europeni şi liderii celor trei partide care negociază formarea unei coaliţii de guvrnare are loc deja de mai bine de o oră şi jumătate în sala delegaţiilor VIP de la Aeroportul Internaţional Chişinău.

Din delegaţia europeană fac parte preşedintele Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Graham Watson, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, şi vicepreşedintele Grupului Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, Knut Fleckenstein.

De asemenea, este prezent şi şeful Delegaţiei UE la Chişinău, Pirka Tapiola.

PLDM este reprezentat de premierul în exerciţiu Iurie Leancă şi liderul partidului, Vlad Filat.

Din partea PD au venit preşedintele formaţiunii Marian Lupu, dar şi preşedintele de onoare Dumitru Diacov. Totodată, în preajma Aeroportului a fost văzut şi automobilul lui Vladimir Plahotniuc.

Liberalii sunt reprezentaţi de Mihai Ghimpu şi Valeriu Munteanu.

După această întrevedere, fiecare partid va avea întâlniri separate cu oficialii europeni.

Presa este ţinută la distanţă.

Deputaţii se întrunesc miercuri, 21 ianuarie, în şedinţă plenară pentru a alege organele de conducere a Parlamentului. Dacă nu vor ajunge până miercuri la un acord cu PL, atunci reprezentanţii PLDM şi PD ar putea găsi o altă formulă de guvernare.

Posibilitatea ca aceasta să includă PCRM-ul nu este exclusă, întrucât la consultările duse în paralel de Partidul Liberal-Democrat şi Partidul Democrat cu Partidul Comuniştilor, reprezentanţii PCRM au lăsat să se înţeleagă că vor vota împreună conducerea Parlamentului şi Guvernul.

Sursa:jurnal.md