foto: unimedia.info

foto: unimedia.info

Socialiștii s-au alăturat astăzi la protestele comuniștilor, care au început săptămâna aceasta. Ei au scandat în fața Ministerului Agriculturii, sediul temporar al parlamentarilor, cerând mai multe ședințe legislative deschise pe subiecte de interes național.

Manifestanții au solicitat includerea pe ordinea de zi a primei ședințe a Parlamentului, în mod prioritar, examinarea situației la BEM și Aeroportul Internațional Chișinău, precum și la alte instituții care, potrivit socialiștilor, urmează a fi supuse înstrăinării. Socialiștii au cerut crearea comisiei de anchetă cu investigarea detaliată a cazurilor respective și tragerea la răspundere, inclusiv penală a tuturor celor implicați.

La rândul lor și comuniștii au solicitat audieri la ședința în plen de mâine. Comunistul Iurie Muntean susține că audierile trebuie să aibă loc cu participarea prim-ministrului și a miniștrilor, nu a viceminiștrilor sau altor reprezentanți ai ministerelor. La rîndul său, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță a sugerat să înregistreze solicitarea la Biroul permanent. Într-un final, Biroul permanent a decis că nu vor fi organizate audieri.

Menționăm că astăzi Comisia economie, buget și finanțe a avut audieri publice privind situația de la Banca de Economii, concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, embargo-ul impus de Rusia pentru vinurile moldovenești și Acordul de Liber Schimb cu Uniunea Europeană.

(232 accesari)