socor-1Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, este ţinta unei campanii extrem de murdare, dezlănţuită de holdingul media al oligarhului Vladimir Plahotniuc, din cauza că anume Năstase poate fi un preşedinte care să zdruncine regimul. De această părere este reputatul analist politic de la Fundaţia Jamestown, Vladimir Socor.

În cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”, de la Jurnal TV, Socor s-a referit la declaraţia de zilele trecute a fostului premier Ion Sturza, care i-a adresat un mesaj mai dur preşedintei PAS, Maia Sandu.

„Domnul Sturza spune că ştia dinainte că Maia Sandu dorea să candideze de una singură. „Eşti importantă, contezi, dacă faci alianţă cu Andrei Năstase”, a spus dumnealui. Într-adevăr, PAS încă nu are o echipă puternică, spre deosebire de Platforma DA. În această perspectivă, sunt de acord cu sugestia analistului politic de la Bucureşti, Armand Goşu – că Andrei Năstase deţine calităţile necesare unui şef de stat, iar Maia Sandu – calităţile necesare unui prim-ministru. Eu cred că Andrei Năstase poate fi anume acel preşedinte anti-sistem, care să zdruncine sistemul din temelii, să exercite o autoritate morală. Iată de ce anume Năstase este ţinta propagandei televiziunilor lui Plahotniuc”, a spus observatorul politic.

„Campania care va urma va fi extrem de murdară din partea mass-media controlată de Plahotniuc. Ea deja s-a lansat în calomnii şi defăimări, decât zoaie nimic nu au. Niciodată o campanie nu a fost atât de murdară ca aceasta dezlănţuită de Plahotniuc”, a adăugat Vladimir Socor.

Întrebat dacă este posibil scenariul ca şi Andrei Năstase şi Maia Sandu să meargă pe cont propriu la alegeri şi unul dintre ei să iasă în turul doi, analistul de la Jamestown a exclus o asemenea posibilitate.

„Mi se pare imposibil acest scenariu, pentru că ar împărţi între ei voturile alegătorilor cu viziuni antioligarhice şi proeuropene. E posibil să meargă pe cont propriu, dar e un scenariu de sinucidere”, a punctat Vladimir Socor.

Sursa:jurnal.md

(26 accesari)