dna treceti prutulSolomon Wigler, cel mai apropiat colaborator al edilului suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, încearcă să-şi negocieze pedeapsa.

Arestat la începutul lunii iunie, după ce a fost prins în flagrant primind 25.000 de euro mită, Solomon Wigler a recunoscut astăzi în faţa judecătorilor toate acuzaţiile procurorilor DNA şi a cerut clemenţă. El le-a spus magistraţilor că dacă va fi plasat în arest la domiciliu şi-ar putea salva familia, care este pe punctul de a-l părăsi.

Este pentru prima dată când Solomon Wigler recunoaște faptele de care este acuzat. Acesta le-a spus judecătorilor că recunoaște flagrantul care a fost organizat atunci când a fost prins luând 25.000 de euro mită.
Tot în fața judecătorilor, Wigler a spus că este un om bun, dincolo de faptul că recunoaște faptele grave, aducând argumente în favoarea sa, cum ar fi că a primit în audiență bucureștenii, că ar fi încercat ca multe dintre proiectele care sunt în desfășurare să fie finalizate la timp, muncind zi și noapte.

Solomon Wigler a mai spus că a înțeles că trebuie să aibă o atitudine sinceră față de anchetatori, iar acest lucru s-a și întâmplat, prin desele vizite pe care le-a făcut la sediul DNA, înaintea arestării.

Un alt argument adus în fața judecătorilor a fost situația familiei sale, spunând că soția sa ar dori să divorțeze, iar dacă ar fi lăsat în arest la domiciliu va avea ocazia să îi demonstreze și acesteia că este un om bun.

Şi edilul suspendat al Capitalei, fostul şef al lui Solomon Wigler, îşi încearcă astăzi încă o dată şansele. Arestat pentru luare de mită, Sorin Oprescu cere să fie scos din celulă. În urmă cu două săptămâni, judecătorii Curţii de Apel au hotărât că primarul suspendat din funcţie trebuie să rămână în arest, pentru că ar putea interveni în ancheta procurorilor.

Sursa:digi24.ro

(15 accesari)