sondajNumărul cetățenilor care consideră că lucrurile în Republica Moldova se îndreaptă într-o direcție greșită a atins un nou record, arată datele unui sondaj realizat de către Magenta Consulting la comanda International Republican Institute (IRI).

Astfel, peste 83% din cetățeni consideră că în Republica Moldova lucrurile în țara noastră merg într-o direcție greșită, cu 4% peste recordul anterior, înregistrat în toamna anului 2015.

Este interesant de remarcat că, din 2004 până în prezent, cel mai mult optimism față de situația din țară cetățenii au manifestat în toamna anului 2009, la scurt timp după ce PCRM a fost înlocuit de la guvernare de către așa-numita Alianță pentru Integrare Europeană. Atunci doar 41% din cetățeni considerau că lucrurile în țara noastră se îndreaptă în direcția greșită, iar 40% susțineau contrariul.

Lipsa locurilor de muncă, corupția, veniturile mici, emigrația și guvernarea proastă se numără printre problemele care trezesc cele mai mari îngrijorări în rândul cetățenilor.

Sondajul a fost realizat în perioada 11-25 martie pe un eșantion de 1500 de persoane.

Sursa:independent.md

(13 accesari)