Spaima corupților din România, Daniel Morar, vine în mai la TEDxChisinau
Organizatorii TEDxChisinau anunță că îl aduc pe 16 mai la Chișinău în calitate de speaker pe Daniel Morar, în prezent judecător la Curtea Constituțională din România. În trecut, acesta a fost procuror-șef în cadrul Direcției Naționale Anticorupție din România, fiind persoana care a inițiat o amplă luptă cu corupție din țara vecină, informează AGORA.
Peste 100 de nume importante condamnate
Morar a deferit justiției 30 de parlamentari, 9 miniştri, 25 de directori de instituții publice și 40 de șefi de companii naționale, majoritatea condamnați definitiv.
Despre Daniel Morar
Daniel Morar este în prezent Judecător la Curtea Constituțională a României, Ex-procuror Șef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Membru al Consiliului Guvernatorilor Academiei Internaţionale Anticorupţie de la Viena. Morar a ajuns șef la DNA în 2005, după ce Traian Băsescu a câștigat alegerile prezidențiale din 2004, redeschizând numeroase dosoare care au fost puse la murat de fosta guvernare. Procuror fiind, în 2008 European Voice i-a înmânat premiul „Europeanul Anului”, la categoria „inspirația anului”, fiind nominalizat alături de cunoscutul George Soros și Lyne Evans, coordonatorul generatorului de particule din Geneva şi Katerine Camilleri, adjunct al Serviciului de refugiaţi Malta.
Detalii despre evenimentul TEDxChisinau din 16 mai: CrossRoads
Cunoscut drept spaima corupților, în perioada mandatului său la DNA, în România au fost condamnați la închisoare nume importante din viața publică, printre care şi fostul premier Adrian Năstase. Morar a deferit justiției 30 de parlamentari, 9 miniştri, 25 de directori de instituții publice și 40 de șefi de companii naționale, majoritatea condamnați definitiv.
Ce este TEDxChisinau
TED este o organizație non-profit din Califonia, SUA, scopul căreia este de a împărtăși ideile valoroase. TEDx înfățișează realizarea unor evenimente locale independente. Organizatorii TEDxChisinau acţionează în baza licenței obținute și au ca scop generarea impactului pozitiv în societate.
Sursa:agora.md