Spălare de bani la Ministerul Tineretului și Sportului

Imagine postare

pageActualul ministru al tineretului și sportului, Octavian Bodișteanu, a delapidat fonduri de sute de mii de lei prin intermediul diferitelor federații și firme. Acuzația vine din partea ex-ministrului, Octavian Țîcu.

Octavian Țîcu a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că posedă dovezi compromițătoare despre fostul său adjunct, care, spune el, împreună cu șeful Direcției Sport de Performanță ar fi pornit o mașinărie comună, încă din 2012, în care sume mari de bani erau spălați prin intermediul unor ordine.

Sursa a enunțat că în cadrul ministerului se propunea “otkaturi” de 10% din suma finanțată de instituție, bani utilizați în beneficiul familiei Bodișteanu. Mai mult decît atît, se făceau achiziții dubioase, bilete de avion mai scumpe și cantonamente asupra cărora planează suspiciuni privind acte de corupție cu sume uriașe.

„Aceasta a fost carta politică pe care Bodișteanu a jucat-o. Din această cauză el a aderat la grupul reformatorilor. Cel mai tare sunt supărat de faptul că în fruntea ministerului a fost numită o persoană, care nu are legătură cu acest domeniu. Atât liderul PLDM, Vlad Filat, cât și premierul Iurie Leancă mi-au promis inițial că se vor documenta și vor soluționa problema, dar am fost mințit. Tot ei l-au numit în postul de ministru”, a declarat Octavian Țîcu.

Ex-ministrul menționează:„Am fost nevoit să schimb și lacătul de la unele oficii pentru a avea acces la documente. Sper ca organele competente să se autosesize. Atât Curtea de Conturi, Procuratura Generală, cât și CNA”. Liberalul se referă la auditul intern desfășurat la Minister, cu participarea a doi experți din Elveția și Suedia, care îngrădise accesul la documentele financiare.

Octavian Țîcu a fost învestit în funcția de ministru al Tineretului și Sportului în februarie 2013, la propunerea Partidului Liberal. După formarea Coaliției de Guvernare Pro-Europeană, acesta a pierdut funcția. Postul lui a fost ocupat de Octavian Bodișteanu, fost viceministru al MTS.