sultanoiuAdevărata, formidabila “Republică de la Ploieşti” abia acum s-a populat; abia acum îi dă cu tifla teribilei Miţa Baston; abia astăzi trăieşte ea, sublim, prin toţi gogomanii săi, între care, cel dintâi e Ghiţă, zis “spionul Tigăiţă”, în care se perpelesc, la foc mic, familia poetului “Cosma-Răcoare”, cumnatul Iulian Herţanu, businessman-ul Vladimir Ciorbă, businessman-ul Liviu Munteanu, directorul Virgiliu Iuliu Roman, gurişti, figuraţie, tehnic, butaforie… Gong!

Scena centrală din Republica de la Ploieşti se află în beznă. Un spot – aparent, lumina lunii – decupează din întuneric chipul bardului, înfăţişându-ni-l.

(Mircea Cosma recită, în transă, din arlechin, cu reverb): ”Victor, o galaxie română în devenire/Răsare în universul zidit pe răstigniri/Pe temelie veche de piatră şi jertfire/El reînalţă o ţară a vechilor români./Victor Ponta, preşedinte!”.

Decupaj violent, pe ultima silabă. Lumină vie în centrul scenei – Victor Ponta, răstignit pe zidul Halei din Ploieşti, cu un cui înfipt în ligamentele încrucişate ale genunchiului întreg.

Ei bine, da, despre asta e vorba! Despre galaxia penalilor de la Ploieşti, care populează universul sordid, decorat cu ciolanele măcelăriei politice, oferit de Ponta. O galaxie izbită, în ultimele luni, cu capul de zidurile sediilor DNA, de-au văzut, cu toţii, stele verzi.

Toţi cei enumeraţi mai sus, şi încă mulţi alţii, şi-au dat mâna pentru a transforma un judeţ în propria lor “republică”, în care nu a existat lege, nu a existat stat de drept, nu a existat DNA, nu au existat servicii de informaţii. A existat doar comunitatea faţă cu reacţiunea, cu corupţia, cu teama generată de violenţa şi tupeul interlopilor. A existat “republica” cumetriei lor de la Ploieşti.

Baronul local, Mircea Cosma, unul dintre puţinii baroni pe placul liderului Victor Ponta, a fost omul care a asigurat, potrivit procurorilor, manopera frauduloasă în teritoriu. El era cel care “aronda” lucrări apropiaţilor premierului. De ani de zile, colaborarea lui Cosma cu “fratele” şefului din Kiseleff, Sebastian Ghiţă, mergea unsă. 54 de societăţi comerciale patronate, până în 2012, de fostul deputat PSD şi gestionate, prin interpuşi, ulterior, au plimbat banul public, naţional şi european, până a crezut primul “aitist” al ţării că li s-a pierdut urma, sprea a-i albi, apoi, în campanii electorale, cheltuindu-i pe “crătiţi şi tingiri”, livrate contra vot, sau pentru a construi “piramida mitei moldoveneşti”, în ajunul prezidenţialelor din 2014.

Acelaşi baron, urmărit penal alături de fiul său, deputatul Vlad Cosma, şi de Sebastian Ghiţă, în dosarul cumnatului premierului, Iulian Herţanu, din care mai fac parte Vladimir Ciorbă, Liviu Munteanu şi directorul de producţie al Hidro Prahova Virgiliu Iuliu Roman, cu toţii impunând o afacere bănoasă pentru Herţanu, din “multul” căreia făcea parte şi comisionul cuvenit lui “Tigăiţă”, probabil lui Cosma.

Mircea Cosma, cel care este anchetat împreună cu fiul său, Vlad Cosma, pentru fapte de corupţie, potrivit procurorilor DNA, care susţin că, prin intermediul interlopului Răzvan Alexe, trimis şi el în judecată, cei doi primeau 10 procente “comision” din valoarea lucrărilor pe care le “plasau”, situaţie de care nu pare străin nici Marcel Păvăleanu, fostul consilier al Secretariatului General al Guvernului.

Ei bine, da. Aceştia sunt stâlpii “Republicii de la Ploieşti”, cei care au crezut că vor tăia şi spânzura până la “plictis”, fără să fie deranjaţi de stat. Pentru că, nu-i aşa, statul erau chiar ei.

Iar acum, când DNA le-a refuzat accesul la locul de muncă, pe care l-au preacurvit în interes personal – deşi au fost aleşi spre a servi comunitatea -, penalii se revoltă.

Sebastian Ghiţă se consideră victimă: „Aşa cum mă aşteptam încă de săptămâna trecută, nişte lucruri destul de grave s-au întâmplat sau urmau să se întâmple. Sunt destul de multe (…) În primul rând, ce trebuie să vă spun este că asupra mea s-a luat o nouă măsură, fără să ştiu ce am făcut, nu ştiu, probabil pentru a fi umilit. Măsura este, de data aceasta, să nu părăsesc Ploieştiul”.

Victor Ponta îl căinează: ”Nu am auzit niciodată în istoria unei democraţii ca unui membru al parlamentului să îi fie interzis de către un procuror să se ducă la Parlament. Cred că e un precedent extrem de grav…”

Mircea Cosma îl susţine: ”Eu vreau să vă spun că la cele trei biblioteci care (sic!) cred că le-am citit lucrurile astea se întâmplă periodic, este o frecvenţă periodică în această ţară cu aceste întâmplări. Am crezut că s-au terminat. (…) Din punctul meu de vedere, a interzice unui deputat să-şi exercite mandatul nu este constituţional”.

Chiar aşa, domnilor?! Şi ce să facă DNA?! Să vă lase să furaţi ţara, cu fulgi cu tot, şi să tacă, pentru că aţi fost aleşi de popor? Păi, d-aia v-a ales?!

Sursa:gandul.info

 

(138 accesari)