Spiridon-Vangheli_flux_mdS-a insparit din scrisorile primite de la copii și a mai scos o carte tot despre Guguță. Despre noul volum, „Isprăvile lui Guguță” , autorul spune că este o corespondență dintre cititor și scriitor.

„Guguţă a supravieţuit numai datorită scrisorilor primite de la copii. Iată tocmai scrisorile acestea sunt în cartea asta, de fapt, va fi un dialog între scriitor şi copii”, spune tatăl lui Guguță.

„Salut Guguță! Bine te-am găsit, îți scrie Irina din orașul Bălți. Ce mai faci, dragă Guguță? Aș vrea să te văd, dar știu că nu te pot vedea. Mai știu că nu ești adevărat. Să fii sănătos, dragă Guguță. Pa, Guguță”. „Dragă scriitor, îi trimit o fotografie  de-a mea lui Guguță și una lui Ciuboțel. Și ei să-mi trimită fotografii, că tare aș vrea să fac cunoștință cu dumnealor. Și adresa de acasă să mi-o trimită”, scriu cititorii lui Guguță.

Părintele lui Guguță lucrează la alte două cărți pentru copii. Este vorba despre „Crăiasa cu ochi albaştri” şi „Eu sunt Guguţă”, care urmează să vadă lumina tiparului în toamnă.

Menționăm că pe 14 iunie, maestrul a împlinit 81 de ani. În decembrie 2012, Guvernul a decis ca anul acesta să-i fie dedicat lui Spiridon Vangheli.

(353 accesari)