Nantoi OazuStatul de drept Republica Moldova nu mai există, iar în prezent are loc lupta pentru preluarea controlului asupra statului prin instrumente nedemocratice şi netransparente, afirmă expertul politic Oazu Nantoi.

„Faza finală se reduce la aceea ca să fie distrus PLDM şi Partidul Democrat să monopolizeze puterea în Republica Moldova. Iar când vorbim de Partidul Democrat noi ne dăm bine seama că e vorba de domnul Plahotniuc. Nu contează – personal urmează să fie desemnat de Biroul politic al Partidului Democratic, sau va fi o altă persoană care va fi comodă, să spunem aşa, domnului Plahotniuc”, a adăugat analistul politic”, a declarat Nantoi la Europa Liberă.

În opinia analistului politic, criza politică în care a ajuns Republica Moldova a fost provocată intenţionat de PD prin demisia Guvernului Streleţ, care prin metode nedemocratice încearcă să monopolizeze întreaga putere.

„Noi trebuie să înţelegem de ce a fost demis Guvernul Streleţ şi de ce s-a insistat ca Partidul Democrat să înainteze candidatura la prim-ministru. În opinia mea, are loc lupta pentru preluarea controlului asupra Republicii Moldova prin instrumente nedemocratice şi netransparente. Când vedem că se creează o coaliţie din oameni cu pretinse doctrine, cele mai diferite, atunci întrebarea trebuie să fie adresate lor: „Care sunt argumentele reale care i-au convins să participe la această coalizare?”. Cel puţin această sperietoare, în ghilimele, cum că „vin ruşii!” pe mine mai puţin mă convinge atâta timp europenii noştri nu ne-au întors miliardul furat”, a mai spus Oazu Nantoi.

Liderul PD Marian Lupu a anunţat ieri seară, după consultările cu preşedintele Nicolae Timofti, că a fost creată o majoritate parlamentară de 56 de deputaţi din PL, PD, cei 14 transfugi din PCRM şi 7 liberal-democraţi, care urmează până miercuri să înainteze un candidat la funcţia de premier.

(46 accesari)