Statul îi jecmănește pe agricultori! Creditul polonez, oferit la o dobândă de 0,15% anual, este vândut fermierilor cu 3%.

Imagine implicită

vadim slusariEste inexplicabil cum a fost operată o majorare atât de mare la dobânda pentru creditul polonez. Până la urmă, am obținut promisiunea ca aceasta să fie scăzută la jumătate. Declarația a fost făcută de președintele Uniunii Producătorilor Agricoli, UniAgroProtect, Alexandru Slusari vineri seara în platoul MBC.

Potrivit lui Alexandru Slusari, micșorarea ratei de dobândă la creditul polonez este una dintre condițiile pe care mai multe asociații care susțin interesele agricultorilor le cer autorităților noastre.
Președintele UniAgroProtect a menționat că a avut mai multe întâlniri cu reprezentanții Ministerului Agriculturii, dar și cu premierul Gaburici, iar în final, a fost obținută promisiunea că rata dobânzii va fi revizuită în scădere de până la 1,5%.

Creditul polonez în valoare de 100 mil. euro a fost oferit RM pentru o perioadă de 25 ani, cu rata anuală de 0,15% și o perioadă de grație de 5 ani. Circa 90% din sumă sunt destinate agriculturii.
Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (AIPA) este instituția care eliberează împrumuturi agenților economici din acest credit.

Sursa:mbc.md