Ştefan Gligor: „Candidații PUN şi PL nu au șanse să ajungă în turul II şi trebuie să-l susțină pe Andrei Năstase”

Imagine implicită

Candidații PL şi PUN la alegerile din 20 mai nu au șanse să ajungă în turul II şi trebuie să-l susțină pe Andrei Năstase. În aşa mod vor demonstra că nu fac jocul Partidului Democrat. Alegeri locale vor clarifica multe lucruri, a menţionat directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme, Ștefan Gligor.

„Sondajul BOP a demonstrat că Valeriu Munteanu şi Constantin Codreanu au rupt 8% din voturi. 8% este acea diferenţă care-l trece pe Andrei Năstase în turul II. Avem o situaţie în care datorită acestor doi candidaţi, Silvia Radu are toate şansele să ajungă primar. Vin cu un apel către Munteanu şi Codreanu. În cazul în care voi cu adevărat sunteţi tehnocraţi şi oameni de bună credinţă, şi politicieni de o nouă generaţie, care vor binele oamenilor, şi dacă nu vreţi să vă asiguraţi un deces politic prematur prin ajutorul pe care-l acordaţi, conştient sau inconştient, PD-ului şi Silviei Radu, candidat independent deghizat, vă îndemn să vă retrageţi candidaturile. Va trebui să vă asumați responsabilitatea dacă Silvia Radu va trece în turul II”, a declarat Ştefan Gligor.

În context, directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme a spus că „deoarece PD este un partid toxic, cu o reputaţie proastă, cu o popularitate foarte joasă, se va merge pe scenariul candidaţilor independenți, de fapt, candidaţi dependenţi, dar deghizați în candidaţi independenţi, precum este Silvia Radu. Aici strategia se bazează pe două lucruri: suportul mediatic imens oferit Silviei Radu de holdingul mediatic al lui Plahotniuc şi denigrarea, manipularea opiniei publice în raport cu pericolul principal în acest scrutin, şi anume Andrei Năstase. Astfel, au fost create un şir de pagini false, profiluri false, inclusiv pagini web false, care distribuie ştiri care nu sunt adevărate, absolut mincinoase”.

„Astăzi asistăm la o repetiţie generală pentru alegerile parlamentare. Această repetiţie se numeşte alegerile locale. Asta înseamnă că se testează tehnologiile politice care vor fi aplicate la alegerile parlamentare din toamnă, în fiecare circumscripţie”, a punctat Ştefan Gligor.

Sursa:jurnal.md