Streleț: „Păpușarul”, pregătind un complot, și-a scos la treabă toate sculele, pe Voronin, Usatîi și Dodon

Imagine implicită

strelet„Păpușarul” Vladimir Plahotniuc pregătește un complot împotriva Republicii Moldova, iar în acest sens și-a scos în joc toate „sculele”, pe Vladimir Voronin, Igor Dodon și Renato Usatîi, a declarat marți premierul Valeriu Streleț.

În opinia lui Streleț, declarațiile lui Igor Dodon și Vladimir Voronin făcute marți, privind inițierea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, „nu sunt întâmplătoare” și ele ar fi coordonate „din același centru de comandă”.

„Scopul lor principal este, prin atitudini, prin injurii, atacuri la persoană, să creeze o atmosferă de haos și debandandă acum, în prag de iarnă. Scopul lor principal e ca prin aceste acțiuni, denigrând imaginea Guvernului, să deturneze vectorul european al Republicii Moldova”, a declarat Valeriu Streleț.

Premierul susține că atât Dodon cât și Voronin, dar și Renato Usatîi, acționează în coordonare cu oligarhul Vladimir Plahotniuc. În acest sens el a dat exemplu atacurile la adresa sa, după ce a cerut demisia directorului CNA, dar și revenirea Aeroportului în gestiunea statului.

„Tactica îmi este deja cunoscută. Imediat cum sunt atinse niște interese mai sensibile ale ‘Păpușarului’, atunci sunt scoase la rampă sculele. Probabil acum tratează situația ca una foarte seriosă, de vreme ce i-a scos la rampă pe toți odată: Dodon, Usatîi, Voronin”, a continuat premierul.
El a mai ținut să precizeze că interesele la Aeroport „nu mai sunt ale lui Shor”, deoarece el „nu mai are perspectivă în Republica Moldova”, lăsând de înțeles că în spate ar sta același Plahotniuc.
„Împotriva Republicii Moldova se urzește un complot. Declarațiile de astăzi nu sunt un simplu bluf, ele trezesc multă îngrijorare. Maniera în care au fost făcute aceste declarații mă fac să cred că jocurile sunt făcute și că urmează ca în Parlament, în mod secret, să fie demis Guvernul”, a subliniat Streleț.

Sursa:independent.md