Sturza, despre cazul Jurnal TV: Prea vădită a fost acțiunea concertată

Imagine postare

Ion Sturza„Anul acesta continuă „bâlbâielile” de anul trecut. Vedem unele apucături mai puțin democratice ale autorităților de la Chișinău”. 

Astfel comentează fostul premier Ion Sturza situația celor trei posturi de televiziune, printre care și Jurnal TV, care au fost scoase din grila de emisie a mai multor operatori de cablu.

„Prea vădită și prea evidentă a fost această acțiune concertată vizavi de aceste trei posturi de televiziune, suspendate, imediat după anul nou, din grila cabliștilor”, a declarat Ion Sturza, la Europa Liberă.

Fostul premier a salutat reacția societății civile față de atacul împotriva mass-media.

„Am fost extrem de încurajat și bucuros de reacția societății civile, a ziariștilor care au contestat suspendarea posturilor de televiziune, suspendare care a fost tratată ca un lucru nedemocratic, ca un atentat la libertatea presei”, a mai spus Sturza.

Amintim că sesiunea extraordinară a Parlamentului, în care trebuia să fie discutată situaţia din domeniu mass-media, inclusiv cazul Jurnal TV, nu a avut loc din lipsă de cvorum, după ce coaliţia de guvernare a refuzat să participe la discuţii.

La acest subiect, urma să fie audiat președintele Consiliului Coordonator al Audiovizualului, Marian Pocaznoi, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Mihai Balan şi procurorul general, Corneliu Gurin.

După ce deputaţii puterii au lăsat responsabilitatea de a modifica Codul Audiovizualului pe seama unui grup de lucru, ieri l-au desfiinţat.

sursa: jurnal.md