Sturza: Guvernul, fără suport parlamentar, iar Timofti împarte medalii

Imagine implicită

Ion SturzaÎn timp ce Republica Moldova trece printr-o perioadă destul de dificilă, președintele oferă politicienilor distincții la pachet, remarcă fostul premier Ion Sturza.

„Oare nouă astăzi ne arde de festivism în condițiile în care guvernul nu are nici cel mai mic suport parlamentar pentru implementarea Acordului de Asociere, ne confruntăm cu o blocadă economică din Est fără precedent, iar la un pas de noi se desfășoară un război în toată regula, care riscă să se extindă și asupra noastră”, scrie Sturza într-o postare pe Facebook.

Omul de afaceri îi atenționează pe deputați că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este doar un început și că guvernarea are o groază de restanțe privind implementarea Acordului.

„Semnarea Acordului nu înseamnă nici măcar 10 la sută din necesarul de implementare a lui. Am impresia că trăim în lumi paralele. Cineva cântă, cineva dansează, altcineva aplaudă, iar alții se uită stupefiați la ce se întâmplă”, mai spune Sturza.

Precizăm că ieri președintele Nicolae Timofti a oferit distincții de stat unui grup de deputați, miniștri, membri ai guvernului și înalți funcționari publici. Multe nume din listă stârnesc semne de întrebări, fie că nu este clar cum au contribuit acestea la asocierea cu UE, fie pentru că, dimpotrivă, au dăunat grav, în repetate rânduri, imaginii RM și au zădărnicit progresele și reformele din această țară.

De cea mai înaltă distincţie în stat – Ordinul Republicii – s-a bucurat prim-vicepreşedintele PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc, al cărui nume a fost implicat în scandaluri de proporţii, cu ecouri şi peste hotarele țării.

sursa: jurnal.md