avion plahotniucCursa despre care Independent.md a scris luni, de la Chișinău spre Dubai, via Sofia, care a costat minimum 200 de mii de euro, a fost făcută de către oligarhul Vladimir Plahotniuc, susțin Ion Sturza și Renato Usatîi.

Potrivit celor doi politicieni, anume Plahotniuc a fost la bordul avioanelor care în perioada 6-8 ianuarie au efectuat o cursă cu peripeții de la Chișinău spre Dubai.
Ion Sturza a afirmat în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă că despre aceste „escapade” știa și președintele Nicole Timofti, acesta fiind un argument în plus pentru a respinge candidatura lui Plahotniuc la funcția de premier.

„După câte cunosc eu, dumnealui a avut acces nu numai la dosarele despre care s-a vorbit în presă, dar a avut acces și la alte informații, inclusiv despre ultimele escapade ale domnului Plahotniuc în Dubai, după niște ‘argumente’ pentru Republica Moldova. Nu cred eu că a venit doar cu bronzul de pe față de acolo. E tot un lucru care e cunoscut și a fost mediatizat la Chișinău”, a declarat Ion Sturza.

Și liderul Partidului „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, a susținut această ipoteză. Potrivit lui, acea călătorie a fost făcută de Plahotniuc, dar a costat mult mai mult decât 200 de mii de euro.
„Doar avionul Aribus A-319 costă 200 de mii de euro pentru așa o cursă”, a declarat Usatîi.
Potrivit unor surse, Plahotniuc s-ar fi deplasat la Dubai deoarece băncile din Emiratele Arabe Unite eliberează sume chiar și de câteva milioane de dolari în numerar, spre deosebire de cele europene. Plahotniuc ar fi avut nevoie de acești bani anume în această perioadă, pentru a susține acțiunile pe care le urmărește.

Mai jos vă prezentăm din nou periplul persoanei „misterioase” care a făcut acea călătorie spre Dubai, încercând să șteargă urmele.
Republica Moldova este de departe cea mai săracă țară din Europa, dar are cetățeni care-și permit să plătească pentru o călătorie până la Dubai, dus-întors, în jur de 200 de mii de euro.

O astfel de călătorie de lux a avut loc în perioada 6-8 ianuarie. A implicat două avioane private și escale prin Bulgaria. Vă întrebați de ce este nevoie de două avioane pentru a ajunge până la Dubai? Nu sunteți singurii. Dar așa se obișnuiește deja de câțiva ani la noi, în special atunci când trebuie să ștergi niște urme. Doar că, de data aceasta, un mic detaliu l-a dat de gol pe bogătanul moldovean care-și permite asemenea răsfăț.

Totul a început în dimineața zilei de 6 ianuarie, când de pe Aeroportul din Chișinău a decolat un avion privat, Gulfstream G450, înregistrat în Turcia. Aeronava ar fi trebuit să aterizeze peste aproximativ o oră la Varna, în Bulgaria.

Surrsa:independent.md

(178 accesari)