646x404Se împlinesc 14 de ani de la atacurile teroriste din SUA. Astfel, astăzi vor fi organizate ceremonii de comemorare, printre care şi un serviciu memorial la centrul recent deschis pentru vizitatori în Pennsylvania la locul unde s-a prăbuşit unul dintre cele patru avioane deturnate de terorişti, relatează DPA.

De altfel, în întreaga ţară vor fi ţinute momente de reculegere pentru a comemora cele mai sângeroase atacuri teroriste comise vreodată pe teritoriul SUA, în care au murit 2977 de persoane.

Pe 11 septembrie 2001, extremişti în misiuni sinucigaşe au deturnat patru avioane de pasageri, transformând aeronavele în rachete îndreptate împotriva celor două turnuri World Trade Center din New York şi a sediului Pentagonului, lângă Washington, scrie Agerpres.

Un nou centru memorial a fost deschis în memoria victimelor zborului 93 al companiei United Airlines, al patrulea avion deturnat care s-a prăbuşit în Pennsylvania după ce pasagerii şi echipajul s-au luptat cu teroriştii de la bord pentru a contracara un atac asupra Washingtonului.

La New York, este planificată o ceremonie la Muzeul şi Memorialul Naţional 11 septembrie, unde membrii familiilor vor citi numele victimelor atacurilor din 2001 şi a celor ucişi în atacul terorist din 1993 asupra World Trade Center.

La Washington, pentru familiile victimelor vor fi organizate servicii memoriale la Pentagon Memorial.

sursa: jurnal.md

(67 accesari)