După numeroase critici din partea partenerilor externi, şi Statele Unite ale Americii se arată dezamăgite de schimbarea sistemului electoral din Republica Moldova, în pofida recomandărilor Comisiei de la Veneţia.

„Statele Unite sunt dezamăgite de decizia Parlamentului şi a guvernului moldovean de a nu lua în considerare cele mai importante recomandări ale Comisiei de la Veneţia şi ale OSCE / ODIHR privind codul electoral revizuit”, se arată într-o declaraţie publicată pe pagina oficială de facebook a Ambasadei SUA la Chişinău.

Totodată, reprezentanţii misiunii diplomatice spun că adoptarea sistemului de vot mixt stârneşte întrebări referitor la scopurile guvernării RM.

„Adoptarea codului revizuit pune sub semnul întrebării scopul guvernului care declara că vrea un viitor democratic şi european pentru poporul moldovenesc. Vom continua să colaborăm cu toate părţile interesate, inclusiv cu societatea civilă, pentru a face din viitorul european al Moldovei o realitate”, conchide Ambasada SUA.

Sursa:jurnal.md

(43 accesari)