sovataSute de turiști din Republica Moldova sărbătoresc în stațiunile de la munte din România Crăciunul pe rit vechi. Astfel, la Sovata oamenii au avut parte de relaxare la SPA, dar şi de o petrecere pe cinste în Ajun de Crăciun care a durat până spre dimineață.

Turiştii veniţi din Republica Moldova la Sovata au încins ringul de dans, în Ajun de Crăciun. Solişti de muzică populară şi formaţii basarabene au menţinut atmosfera toată noaptea.
„Le dorim tuturor un an bun, speranţe frumoase, noroc, voie bună. Nouă tuturor românilor ne lipseşte asta”, a declarat un turist.

Nici copiii nu au fost uitaţi. Moş Crăciun şi-a făcut apariţia cu un sac plin de cadouri.
Pentru petrecerea din ajun, bucătarii au gătit două zile pentru a pune pe mese cele mai alese preparate.

„Am făcut vreo 1.500 de sărmăluțe ca să ajungă pentru toată lumea. Vor fi și antreuri reci la bufet suedez. Șase, șapte feluri de bază, plus garnituri șapte feluri, mămăliga, orez, tot ce trebuie”, a precizat bucătarul Kurtus Ianos.
În total peste 700 de turiști au venit din Republica Moldova la Sovata. Au fost ocupate toate locurile libere la cele mai mari trei hoteluri din staţiune.

„Este deja o tradiție ca turiștii din Republica Moldova să vină în număr mare la Sovata cu ocazia Craciunului de rit vechi. Gradul de ocupare este de 100%”, a precizat Erik Szaboszlai, director vânzări hotel.
Turiştii au plătit pentru un pachet de şase nopţi de cazare, la un hotel de patru stele, între 315 şi 360 de euro.

Sursa:digi24.ro

(36 accesari)