Tânărul geniu din România

Imagine postare

Raul-Oaida-bicicleta-cu-motor-cu-reactieUn român de doar 19 ani continuă să uimească lumea.

Se numește Raul Oaida și, în 2012, uimea întreaga lume trimițând în spațiu o navetă spațialăconstruită în întregime din piese lego. Apoi, avea să uimească din nou întreaga lume construind un motor cu reacție (și devenind primul român, de la Henri Coandă încoace, care a construit un astfel de motor). Iar în 2013 avea să uimească întreaga lume pentru a treia oară, construind primul autoturism din piese Lego care este propulsat de un motor care funcționează pe aer, construit tot din lego.

Pentru construcția autoturismului, care poate dezvolta o viteză maximă de 30 km/h, au fost necesare 500.000 de piese lego. Motorul autoturismului dispune de un total de 256 de pistoane și are patru motoare radiale. Mașina a fost fabricată în România și apoi trimisă cu avionul antreprenorul australian Steve Sammartino (cel care a susținut financiar proiectul ale cărui costuri s-au ridicat la 125.000 de dolari).

Anul trecut, Oaida a construit un motor cu reacție pe care l-a montat pe o bicicletă. O parte dintre piesele necesare au fost construite chiar în atelierul lui Oaida, iar o altă parte au fost fabricate în SUA.

Raul nu s-a înscris la facultate după terminarea liceului. Își petrece 12 ore pe zi în atelierul său, lucrând mereu la un nou proiect. Și sperând că, în curând, va reuși să revoluționeze lumea.

Sursa: wall-street.ro