Tănase: „Nu cred că PPDA e o formațiune politică în sensul veritabil”. Slusari: „E la modă ca personajele implicate în distrugerea țării să ne citească prelegeri politice”

Imagine implicită

Schimb de replici între vicepreședintele Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, și fostul președinte al Curții Constituționale, Alexandru Tănase.

Invitat în cadrul emisiunii „Important” de la TVC21, Tănase a declarat că PPDA este un partid cu mai multe necunoscute, afirmând că „ceva e mai deocheat cu partidul acesta”.

„Platforma DA este un partid cu mai multe necunoscute și nu cred că e o formațiune politică în sensul veritabil. Ceva e mai deocheat cu partidul acesta”, a Tănase în contextul partidelor care vor concura pentru a accede în Parlament la alegerile parlamentare din 2018.

La rândul său, Slusari i-a răspuns: „A devenit la modă ca un număr de personaje implicate în capturarea şi distrugerea ţării încearcă să ne citească prelegeri politice. Alexandru Tănase ştie reţeta pentru a păstra statul capturat sub steagul european.

A declarat public că a avut o relaţie cu Plahotniuc care i-a permis să-şi rezolve problemele.  Pentru asta, s-a decis să rezolve problemele mafiei din ţară. De exemplu, ambiţia politică a lui Filat a fost îngropată pentru totdeauna şi dată în braţele sigure ale lui Plahotniuc. Așa s-a folosit și de Constituţie, scriind o lege profitabilă lui Al Capone de la Grozești”, a scris Slusari într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Cât despre declarația lui Tănase precum că „Partidul Maiei Sandu, Partidul Unității Naționale sau Partidul Liberal vor trebui să facă alianță cu Partidul Democrat”, vicepreședintele PPDA afirmă că toate coalițiile cu PD au dus la distrugerea partidelor.

„Şi acum acest om vorbeşte despre o coaliţie politică obligatorie între democraţi, PAS şi prieteni luii Ghimpu şi Șalaru. Ultimii doi, precum şi fostul șef al Curții Constituționale a lui Plahotniuc, făceau parte din harem său. Unul dintre ei a plătit pentru asta. Cel de-al doilea e încă în aşteptare.

Alexandru Tănase este pregătit să-şi scrie memoriile cât de greu a fost pentru el să facă o coaliţie dintre Filat și Plahotniuc. Ceea la ce a dus toate aceste coaliţii din Moldova a fost ca susținătorii acetor partide să se dezamăgească în vector european al ţării noastre și să plece în străinătate, iar fostul şef al Curţii Constituţionale GBC a ales să tacă. Prin urmare pentru asta e nevoie să se facă alianţe geopolitice cu mafia, care cu o mână le va îmbrăţişa, apoi va strangula partidele pro-europene, şi cu cealaltă îl va susţine pe Dodon.

Cine-l împiedică pe dl Tănase în acest scenariu? Desigur, Platforma DA. Nu avem o ideologie. Nici n-o să-l trimit la programul nostru unde poate vedea clar doctrina noastră. Sper că la această întrebare va veni curând cu răspuns Partidul Popular European. O să-l întreb despre ideologia partidelor care au furat zeci de miliarde. Această ideologie, desigur, nu este şi nu va fi niciodată a noastră. Noi nu strigăm la fiecare colț că suntem un partid european pentru a ne da mai multi bani. Vom face, de fapt, integrarea europeană, care nu este nimic mai mult decât modernizarea ţării prin standardele europene. Pentru noi acum sunt importante problemele socio-economice ale tuturor cetăţenilor noştri şi necesitatea unor reforme reale, rapide şi ambiţioase în beneficiul tuturor cetăţenilor,și nu propriile interese”, a conchis Slusari.

Sursa:unimedia.info