tv ruse putinTeleviziunile ruse îşi pregătesc bagajele pentru returnare în patrie, după ce, în Kazahstan a fost înăsprită legislația privind mass media. Astfel, de la 1 ianuarie 2016, în fosta republică sovietică se interzice publicitatea pe canalele TV străine.

Practic, acest lucru înseamnă interzicerea retransmiterii în statul kazah a celor mai multe posturi de televiziune ruseşti, scrie „Kommersant”.
În plus, la 1 ianuarie 2017, toate canalele străine vor fi obligate să deschidă reprezentanţe în Kazahstan, iar radiodifuzorii afiliaţi companiilor sau agențiile guvernamentale străine, vor trebui să-şi limiteze participaţia în acţionariatul mass media din Kazahstan la cel mult 20%.
De altfel, ultima modificare legislativă este similară schimbărilor în legislaţia mass media din Rusia. În octombrie 2014, Parlamentul rus a votat unele amendamente la legea rusă privind mass-media. Actul normativ limitează deţinerile străine în presa şi audiovizualul din Rusia la maxim 20%. Modificările intră în vigoare de la începutul anului 2016.
Companiile de mass-media străine au termen până în 2017 să aducă structura de acţionariat în conformitate cu noua lege din Rusia.
Sursa:independent.md

(23 accesari)