Tentativa de asasinat impotriva liderilor Opozitiei de la Chisinau – Ce metoda a fost folosita pentru a-i otravi

Imagine postare

Liderii Opoziţei de la Chişinău au fost victimele unei tentative de asasinat, care pare scoasă din manualele KGB-ului. Liderii Blocului ACUM, Maia Sandu şi Andrei Năstase, precum şi şeful de campaniei al lui Andrei Năstase de la alegerile pentru Primăria Chişinăului, Alexandru Machedon, au fost otrăviţi cu mercur.

Metoda otrăvirii seamănă cu cea utilizată de serviciile secrete ruseşti împotriva unor foşti ofiţeri ai serviciilor secrete de la Moscova, care au acceptat să colaboreze cu ţările occidentale. Dovada otrăvirii cu mercur a fost publicată de Alexandru Machedon, pe contul său de Facebook.

”Prieteni, fac aceasta postare pentru presa si toti cei interesati de mai multa informatie despre otravirea mea si a familiei mele cu mercur.

Confirm ca eu, copiii, sotia si tatal sotiei am fost supusi unui atac bine organizat: am fost otraviti cu un mix de metale toxice, inclusiv mercurul. Mercurul este o substanta non-radioactiva, dar este cea mai toxica de pe planeta noastra.

Totul a inceput in timpul campaniei prezidentiale din 2016 si a protestelor din 2016 si 2017, cand simteam stari continue de oboseala, ameteala, dureri de cap… Credeam ca sunt stari normale in urma evenimentelor stresante in care eram implicat, insa si ceilalti membri ai familiei mele – sotia si cei trei copii – aveau simptome asemanatoare.

Am fost la mai multe consultatii. Medicii nu intelegeau ce se intimpla. Cei mai multi imi recomandau sa ma odihnesc mai mult si sa-mi schimb modul de viata. Timp de jumatate de an, am facut zeci de analize. Pana la urma am ajuns sa fac si testele pentru depistarea metalelor grele in organism.

Cand am primit rezultatele, am trait un soc profund, pot spune socul vietii mele: am aflat ca suntem cu totii intoxicati cu mercur si alte metale stranii, iar cel mai dureros lucru a fost ca nivelul mercurului in sangele sotiei, copilasilor mei si tatalui sotiei era marit de 3-5 ori, iar al meu de 8 ori.

Am dat aceste analize la Centru Diagnostic German din Chisinau, ulterior in Ucraina si Germania si, de fiecare data medicii ne spuneau ca exista o cantitate supramarita de metale grele cu provenienta inexplicabila si nenaturala. Acest fapt demonstreaza ca cineva intentionat a incercat sa ne otraveasca, sa ne distruga.

Aceste metale toxice isi fac efectul in timp, actioneaza asupra sistemului nervos si a mai multor organe; ele sunt greu depistatabile, doar cu ajutorul analizelor speciale.

Prin aceste metode mafiote, au incercat sa ma omoare nu doar pe mine, ci si pe cei mai apropiati oameni, au incercat sa asasineze toata familia mea. E un mod absolut banditesc si criminal; doar un om cu o minte bolnava ar putea face asa ceva.

Eu nu sunt genul de persoana care sa se victimizeze – insa am decis ca voi depune maximum de efortul ca acesti criminali care i-au otravit pe copiii mei sa raspunda pentru aceasta tentativa de crima.

Astfel, am mers la Bruxelles si la mai multe ambasade unde am informat diplomatii europeni si americani despre un asemenea precedent de neacceptat de a intimida persoanele ce lupta pentru un viitor luminos in Moldova.

Acum mai multe cazuri au fost facute publice si de Andrei Nastase, si Maia Sandu din ingrijorare ca dupa alegeri sa nu fie folosite aceleasi metode de intimidare si chiar tentative de omor.

Este inacceptabil ca oamenii care lupta cu mafia sa traiasca mereu cu frica ca cineva ar putea sa le puna mercur in mancare sau in casa.

Aceste cazuri demonstreaza cat de murdare sunt metodele actualei guvernari, aceste cazuri demonstreaza ca trebuie sa luptam impotriva celor care vor doar rau acestui popor si acestui stat.

Tentativa de asasinat ne arata disperarea acestor jeguri de oameni, care se tem ca vor pierde puterea si, odata cu ea, averile furate. Cei care au incercat sa ne omoare vor plati pentru aceasta. Vor ajunge in puscarie, acolo unde le e locul! Zilele lor de libertate sunt numarate; locuitorii Moldovei nu mai accepta sa fie furati, mintiti si intimidati.

Ei doresc sa ne distruga pe toti si sa omoare tot ce avem mai drag, dar noi in continuare vom merge inainte!

Daca ne omoara, sa murim in picioare!

Nu vom ingenunchea!”, scrie Alexandru Machedon.

 Sursa:clujtoday.ro