ora expertizei 31 augustAtacurile mediatice lansate de instituţiile de presă, care îi aparţin lui Vladimir Plahotniuc, în adresa Platformei Civice Demnitate şi Adevăr demonstrează că oligarhului îi este frică de protestul de pe 6 septembrie.

Astfel comentează reprezentanţii Platformei asocierea pe care încearcă să o facă mass-media afiliată prim-vicepreşedintelui PD cu unele grupări extremiste proruse. Plahotniuc s-a speriat de fapt de forţa poporului, întrucât obiectivul platformei este eliberarea statului din captivitatea oligarhului, trimiterea la puşcărie a politicienilor corupţi şi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană, au reiterat reprezentanţii PCDA.

„De ce cu atâta forţă şi îndârjire a început Plahotniuc acest tir împotriva Platformei DA şi indirect asupra cetăţenilor? Plahotniuc şi slugile sale sunt înfricoşaţi, pentru că aceşti aşa-numiţi jurnalişti şi bloggeri sunt plătiţi cu sume foarte grase, cu zeci de mii de lei din banii furaţi. Tot ce are acest individ a furat de la popor. Lui Plahotniuc îi este frică de ceea ce am demonstrat noi la ultimele trei proteste. După primul protest nici nu ne-a luat în seamă. Pe urmă când au ieşit în stradă zeci de mii, Plahotniuc a înţeles că acest popor se trezeşte şi este împotriva crimei organizate, împotriva tuturor celor care au jefuit miliardul. Iar în fruntea tuturor se află Plahotniuc, care este speriat de forţa poporului şi de ce pot produce aceste proteste. Tot ce face Plahotniuc demonstrează că îi este frică. Pentru prima dată acestui criminal îi este frică de noi”, a declarat jurnalistul Alex Cozer.

„Înaintea organizării a protestului de pe 6 septembrie, apare acest terorism informaţional. Unioniştilor le spun că noi suntem cu ruşii, iar ruşilor că suntem cu unioniştii. Dacă la 7 iunie Plahotniuc a găsit contracararea noastră cu ajutorul lui Ghimpu, de data aceasta – cu ajutorul lui Petrenco, Dodon, şi alţi politicieni controversaţi. Astfel cetăţenii sunt duşi în eroare că Marea Adunare Naţională din 6 septembrie nu este organizată de Platforma DA, de fermieri, de medici, de profesori, de studenţi, ci ar fi organizată de nişte politicieni controversaţi”, a adăugat şi Vasile Năstase.

Reprezentanţii Platformei DA au accentuat că, spre deosebire de slugile lui Plahotniuc care sperie oamenii să nu iasă la protestul din 6 septembrie, manifestanţii sunt încurajaţi de oficiali europeni precum deputatul Monica Macovei. Or, anume Macovei este cea care a pus bazele DNA din România, instituţie ce a trimis după gratii o sumedenie de politicieni corupţi.

„În cadrul acestui terorism informaţional, trepăduşii lui Plahotniuc spun că Platforma DA este susţinută de teroriştii din Donbas, de Statul Islamic, etc. Vedem că în România sunt arestaţi politicieni şi înalţi funcţionari, iar acesta este meritul Monicăi Macovei care a pus bazele DNA. Sper că slugile mediatice ale lui Plahotniuc nu vor spune că Monica Macovei este pro-Putin, pro-Dodon, pro-Petrenco, etc. Deşi de la ei te poţi aştepta. Acum comparaţi ce spune Monica Macovei care susţine protestele, care spune că ei sunt slugile poporului şi ne îndeamnă să protestăm la nesfârşit până veţi obţine ceea ce doriţi, şi pe de altă parte Plahotniuc, care spune să nu mergem la protest – cel care a furat miliardele, care a făcut atacuri raider, care a fost urmărit de Interpol, care are relaţii cu gruparea banditească din Rusia Solnţevskaia, cel care a distrus business-ul la zeci de oameni din Moldova”, a subliniat Vasile Năstase.

„Sunt ferm convins că puterea aparţine poporului, el trebuie să fie autorul propriului destin. Am ajuns într-o situaţie oribilă. Poporul este furat de miliarde. Preţurile cresc, veniturile rămân aceleaşi. Poporul nu are o altă soluţie decât să protesteze împotriva acestui regim. Oamenii simpli chiar ne-au reproşat că organizăm acest protest prea târziu. Economia este la pământ, dar politicienii merg în vacanţă. Poporul nu doar are dreptul să protesteze, el este obligat să protesteze când are o guvernare coruptă, care îi încalcă drepturile”, a menţionat Stanislav Pavlovschi.

„Noi cei de la Platforma DA am stipulat clar că obiectivul nostru este integrarea europeană, eliberarea statului din captivitate, trimiterea la puşcărie pe cei care au jefuit acest stat. Plahotniuc se foloseşte de Petrenco pentru a murdări sentimentele nobile ale zecilor de mii de oameni care ies în stradă şi protestează împotriva dezmăţului din această ţară”, a conchis Alex Cozer.

Amintim că Platforma Civică Demnitate şi Adevăr cheamă moldovenii pe 6 septembrie la un protest paşnic în Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a spune „nu” încălcării principiului statului de drept, uzurpării puterii de stat, corupţiei din sistemul judiciar, intereselor obscure ale politicienilor, devalorizării leului, majorării tarifelor şi preţurilor etc.

Până acum, Platforma DA a organizat proteste masive pe 5 aprilie, 3 mai şi 7 iunie, la ultimele două fiind prezenţi în jur de 50 de mii de oameni de prin toate colţurile ţării.
Sursa:jurnal.md

(52 accesari)