TIMOFTI: Orice comportament al instituțiilor de drept sau al directorilor acestora în afara legii va fi sanționat

Imagine postare

nicolae_timoftiPreședintele Nicolae Timofti a ieșit astăzi în fața presei pentru a se expune asupra crizei politice. Șeful statului a menționat că lupta politică din ultimele zile este una care nu trebuie să ne determine să facem scenarii sumbre privind viitorul țării, dar această confruntare trebuie să aibă loc în spațiul constituțional. În acest sens, președintele spune că instituțiile statului responsabile de respectarea legii nu trebuie să fie antrenate în luptele politice. „Orice alt mod de comportament al instituțiilor sau al directorilor va fi sancționat” a mai spus Nicolae Timofti.

Președintele a declarat că după discuțiile separate pe care le-a avut cu fiecare din liderii Alianței aceștia i-au promis că în scurt timp se vor așeza la masa de negocieri pentru a găsi soluții pentru actuala criză politică. Șeful statului așteaptă ca partidele de la guvernare să dea dovadă de responsabilitate față de partenerii externi și cetățenii Republicii Moldova.

Timofti mai spune că în cazul în care i se va solicita să accepte demisia unor miniștri va proceda întocmai prevederilor constituționale.