17886 A anulat termenul stabilit de anunțare a noului prim-ministru la solicitarea liberal- democraților  și a democraților, declară Șeful statului într-un briefing. Nicolae Timofti încă mai speră că fracțiunile se vor determina asupra unui candidat la funcția de premier.

Președintele Nicolae Timofti a declarat că a acceptat să amîne numirea prim-ministrului cu cîteva zile de dragul binelui republicii. „ O fac în favoarea republicii, în favoarea binelui nostru, pentru a evita alegerile anticipate”, a menționat Președintele.

Totodată, Șeful statului a refuzat să spună exact ziua cînd va fi numit premierul, din cauza că poate fi iarăși amînată, însă speră că fracțiunile parlamentare vor ajunge cît mai curînd la un compromis.

Precizăm că partidele din fosta Alianță au purtat negocieri timp de două săptămîni privind desemnarea unei candidaturi la funcția de prim-minstru. PLDM l-a înaintat pe Vlad Filat. PDM susține că-l va accepta cu condiția că va asigura transparență și buna funcționare în mai multe instituții din țară. PL exclud cu vehemență candidatura lui Vlad Filat.

(247 accesari)