Tinerii Moldovei: Marșul Tricolorului va avea loc, în pofida provocărilor Partidului Socialiștilor

Imagine implicită

marsul-tricolorului-1024x576Membrii Mișcării Civice „Tinerii Moldovei” sunt ferm hotărâți să desfășoare Marșul Tricolorului, deși anterior spuneau că Partidul Socialiștilor și liderul acestei formațiuni, Igor Dodon, au lansat provocări, pentru a împiedica acest Marș, anunță Politik.md.

Președintele Mișcării, Dinu Plîngău, a subliniat că tinerii insistă să desfășoare acțiunea, deși chiar în aceeași zi și la aceeași oră, va fi organizată o altă acțiune publică a socialiștilor, contra valorilor europene.

Cu această ocazie, organizatorii marșului, Tinerii Moldovei acuză Partidul Socialiștilor de cenzurare a oricărei alte inițiative civice, prin faptul că au rezervat scuarul Academiei de Științe a Moldovei pentru toată durata lunii septembrie.

„Este inadmisibil ca spațiul în care părinții și bunicii noștri și-au dobândit libertatea și independeța să fie invadat de exponenții unui regim antidemocratic și totalitar. PMAN este piața  celor mulți, care au luptat pentru identitatea națională, pentru limba română, pentru tricolor și istorie”, a afirmat Dinu Plîngău.

O voluntară în cadrul Mișcării Civice, Lara Stegărescu, a menționat că Marșul Tricolorului este evenimentul care va marca finalul campaniei „Tricolorul Unității Naționale”.  De asemenea, organizatorii dau asigurări că vor manifesta pașnic și nu vor răspunde provocărilor lansate de socialiști care mizează pe crearea unor tensiuni și a unor false dezbateri în rândul populației.

Potrivit membrilor Mișcării Civice, marșul este un simbol al rezistenței neamului, al dragostei față de patrie, iar evenimentul va culmina prin deșfășurarea unui steag amplu de 300 de metri lungime, pe întreg bulevardul Ștefan cel Mare.  Acesta va porni din fața Universității Pedagogice „Ion Creangă” și își va urma traseul pe bulevardul Ștefan cel Mare până la Teatrul de Operă și Balet.

sursa: politik.md