Traian Băsescu, despre acuzaţiile Elenei Udrea la adresa generalului Coldea: Ştiam, dar nu aveam posibilitatea să verific. Îmi voi apăra mandatul

Imagine implicită

1313654010Basescu-declaratieFostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că Elena Udrea i-a spus aceleaşi lucruri pe care le-a susţinut în presă despre generalul Coldea, înainte de a le face publice.

„Elena Udrea mi-a spus. În mod categoric mi-a spus, dar preşedintele nu are niciun mijloc de verificare. Preşedintele nu are posibilitatea, ci Parlamentul. Preşedintele este beneficiarul informaţiilor”, a declarat fostul preşedinte al României.

Traian Băsescu a mai susţinut, după discursul de la congresul PMP, că va reacţiona la recentele declaraţii din spaţiul public despre ultimul său mandat:
„M-am hotărât să nu-mi las distrus mandatul, voi relua toate minciunile din spaţiul public din ultima perioadă. Mi-am făcut o listuţă”, a precizat Traian Băsescu.

El a spus că Elena Udrea l-a informat şi despre neregulile de la ANRP, arătând că preşedintele este informat, pe lângă serviciile de informaţii şi din sesizările cetăţenilor, presă şi de la oameni politici.
„Deci, cealaltă afirmaţie a doamnei Udrea, că m-a informat despre nereguilile de la ANRP. Este corect, dar aş vrea să înţelegeţi: cine crede că preşedintele primeşte informaţii sau îşi ia informaţii numai de la serviciile de informaţii greşeşte cumplit. Preşedintele este conectat şi la alte surse de informaţii, de exemplu sinteza de presă din fiecare dimnineaţă în care i se subliniază elementele care sunt declarate în interiorul instituţiei ca fiind priorităţi, corupţia, fraudă economică. Asta este o sursă în completarea informaţiilor de la serviciile de informaţii”, a explicat Băsescu.

O altă sursă importantă de informaţii pentru preşedinte este „departamentul de relaţii cu publicul”, a continuat Băsescu.
„Acolo se primesc câteva mii de sesizări pe lună. Acolo se face o sinteză a lor, pentru că preşedintele nu are cum să citească atât volum de informaţii. Şi constat că sunt reclamaţii cu privire la procesul de restituire, cetăţenii spun. Legătura cu oamenii politici, nu este Elena Udrea singurul om politic cu care eu am avut legături şi de la care am preluat semnale şi aş putea spune că oameni politici foarte importanţi cu care am avut dialog. Deci, informarea preşedintelui este largă. Problema este dacă rămâne captiv strict iunformaţiilor venite de la servicii sau utilizează soluţiile pe care le-am utilizat eu: relaţiile cu publicul, presă, discuţii cu oamenii politici, pentru a percepe semnale şi a le distribui către instituţiile cu care este în relaţii. Vă pot spune că de pe urma sesizărilor de la relaţiile cu publicul, preşedinţia a trimis câteva mii. Printre cei care au semnalizat probleme grave la ANRP a fost şi Elena Udrea, Confirm că a făcut acest lucru”, a mai declarat Băsescu.

El a adăugat că Udrea nu putea să meargă la Parchet cu aceste informaţii şi că el a fost cel care şi-a asumat să transmită aceste informaţii instituţiilor.
Întrebat dacă Udrea nu putea să meargă la Parchet cu aceste informaţii, Băsescu a răspuns: „Nu, pentru că ea avea doar informaţii de la cei care veneau să reclame la ea, oameni interesaţi sau din discuţii cu parlamentarii. Cel care şi-a asumat să transmită structurilor care să culeagă informaţii şi probe, am fost eu că nu pot să spun omului care reclamnă la mine:«Du-te la Parchet». Rezultatul acestei reclamaţii, inclusiv a doamnei Udrea a fost că la circa 6 luni s-a produs prima punere sub acuzare a unui vicepreşedinte al ANRP. Deci, aşa funcţionează lucrurile”.
Întrebat dacă are dubii în legătură cu Udrea şi cu modul în care este judecată, Băsescu a spus: „Atâta timp cât procurorii ridică semne de întrebare, doamna Udrea are obligaţia să se ducă în faţa procurorilor să-şi aducă argumentele, după care să ajungă şi în faţa judecătorilor. Este o chestiune de opţiune. Vă pot spune din ce am văzut, dânsa pare a avea convingerea că se produce un abuz împotriva sa”.
El a ţinut să se refere şi la situaţia frateluiu său, respingând afirmaţii că banii lui Bercea Mondialu ar fi ajuns la el.
„În ceea ce priveşte alt tip de probleme. Mi se pare de cea mai joasă calitate propaganda pe care o fac unii oameni, care au avut şi funcţii importante în stat legat de aşa-zisa înregistare a lui Bercea Mondial că ar fi ajuns bani la mine. Eu vă pot spune că ce i s-a întâmplat fratelui meu a fost o înscenare şi era vorba că la el au ajuns ca să dea înapoi de la un domn doar 250 mii, nu era vorba de bani ajunşi de la Căpăţână la el”, a mai spus Băsescu.

Sursa:mediafax.ro