Tot mai multe autobuze NU pot ajunge în capitală: Proprietarii de microbuze din Hânceşti, ameninţaţi că vor rămâne fără licenţă dacă vor efectua curse spre Chişinău

Tot mai mulţi cetăţeni spun că nu pot ajunge la protestul din faţa legislativului. Astfel, şi transportul public din Hânceşti a fost sistat, iar proprietarii de microbuze nu mai activează din motiv că au fost ameninţaţi.

„Societatea Dovastrans din Cărpineni, care deţine microbuze, a fost obligată să renunţe la circulaţie pe parcursul zilei de astăzi. Proprietarii de microbuze din Hânceşti refuză să transporte oamenii la protestul de la Chişinău, deoarece au fost ameninţaţi că vor rămâne fără licenţă”, a scris Vasile Năstase e pagina sa de Facebook.

Totodată, unele autobuze unii funcţionari publici sunt impuşi să participe la un contraprotest organizat de Partidul Democrat.

„Cineva mă informează că două autobuze pleacă de la Rezina la Ialoveni, nu la Chişinău. Da, răspund, merg la mitingul organizat de bandiţi! Domnule Năstase, dar în unul din ele e şi mama mea! I-au zis că dacă nu merge, va fi dată afară de la serviciu”, a mai declarat jurnalistul.

Regimul acţionează făţiş pentru a obstrucţiona protestul de astăzi. Din teritoriu parvin dis-de-dimineaţă mesaje disperate ale oamenilor care s-au pornit la Chişinău, pentru a participa la manifestaţia de la 12:00, ca să afle cu stupoare că autobuzele şi microbuzele spre capitală NU circulă. Mai multe curse care urmau să ajungă astăzi la Chişinău pur şi simplu au fost amânate sau sistate.

Mai mulţi locuitori ai raionului Criuleni au încercat să afle informaţii despre cursele care urmează să ajungă la în capitală, însă aceştia au fost informaţi că transportul spre Chişinău a fost sistat până la ora 16:00. Totodată, angajaţii de la Gara auto din Criuleni au spus localnicilor că autobuzele care urmau să ajungă astăzi în capitală au fost deja comandate.

Informaţia a fost confirmată pentru Jurnal.md de către un locuitor al satului Slobozia-Duşca, care a încercat să cumpere un bilet de la gara auto din Criuleni. Persoana a vrut să rămână în anonimat din motiv că ar putea avea mai multe problemele cu autorităţile locale.

Potrivit informaţiilor, în faţa primăriei din acelaşi sat, primarul, care este din Partidul Democrat, a adunat angajaţii Primăriei, Casei de cultură, dar şi alţi funcţionari publici. Deocamdată nu cunoaştem mai multe detalii, dar, cel mai probabil, ei vor fi aduşi la un antiprotest organizat de PD.

Şi mai mulţi locuitori din Străşeni se plâng că nu pot ajunge la protestul din faţa Parlamentului din motiv că transportul public a fost sistat.

Ministerul Transporturilor nu a anunţat nimic despre nicio modificare a orarului transportului naţional şi nici nu a venit deocamdată cu o reacţie la situaţia creată astăzi.

Sursa:jurnal.md

(39 accesari)