Trei basarabence cu sare si piper se întrec la „Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor”

Imagine implicită

‘Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor’Bucătăria fetelor nu a fost nicicând mai atrăgătoare la ‘Hell’s Kitchen – Iadul bucătarilor’. În noul sezon care începe la Antena 1 pe 9 martie de la 20.30, trei basarabence intră în cursa pentru marele titlu. Elena, Iana si Eugenia sunt trei studente pe cât de frumoase, pe atât de talentate la gătit.

Toate trei studente la Alimentatie Publică în Chisinău, cele trei tinere bucătărese mai au în comun si dorinta de a demonstra că experienta pe care o au în bucătărie le poate ajuta să supravietuiască Iadului si să ajungă cât mai departe în concurs.

elena popaLa numai 19 ani, Elena Popa a avut deja ocazia să lucreze ca ajutor de bucătar si, în acelasi timp, este si model. A participat la campionatul gastronomic culinar din Moldova, unde s-a ales cu două medalii de argint. Ca model, a câstigat titlul de Miss Bikini 2014. Elena a început să gătească pentru că ambii părinti gătesc, iar mama este specialistă în cofetărie. Găteste de mică si mereu a fost curioasă să experimenteze tot felul de preparate: ‘Bucătăria mereu mi-a fost pe plac, de la vârsta de 8 ani îmi făceam singură omletă, aveam propria mea tigaie micută în care găteam doar eu, îmi plăcea să gătesc pe ascuns fără ca mama sau tata să se implice si astfel am stricat multe produse. Am început să o întreb pe mama retetele, mă ajuta si îmi spunea micile ei secrete culinare, astfel încât la 12 ani făceam deja singură pizza, paste, coceam tarte simple, făceam clătite.’ Elena participă la multe prezentari de modă, a lucrat la un restaurant ca ajutor de bucătar si dacă ar câstiga show-ul de la Antena 1 spune că pentru început ar investi în studii gastronomic, apoi si-ar deschide un studio pentru cursuri de gătit.

iana stifuraLa rândul ei, Iana Știfura, studentă tot la Alimentatie Publică în Chisinău si tot în vârstă de 19 ani, mărturiseste că visul ei este să se stabilească în România si să îsi facă aici o carieră în domeniul culinar. A experimentat deja munca într-o bucătărie profesionistă. În calitate de bucătar sef s-a ocupat de onorarea comenzilor din restaurant, a gătit bussines lunch-uri, a întocmit fise tehnologice, a fost responsabilă de procurarea produselor. Pasiunea pentru gătit a dobândit-o de la mama sa, cu care îsi petrecea mult timp în bucătărie. Prima dată a gătit la numai 6 ani. Îsi doreste să îsi dezvolte cunostintele culinare si să îsi construiască o carieră în acest domeniu. Prima oară a urmărit varianta ‘Hell’s Kitchen’ din Rusia si si-a dorit pe loc să participe si ea, astfel că nu a stat pe gânduri si s-a înscris la preselectiile pentru România.

eugenia buzuCea de-a treia basarabeancă cu sare si piper de la ‘Hell’s Kitchen — Iadul bucătarilor’, Eugenia Buzu, visează la o carieră în domeniul gastronomic, în care si studiază. Povesteste că a căpătat deprinderile de a găti încă de mică de la bunica sa, pe care o urmărea în timp ce cocea pâinea pe vatră. Cu timpul, a căpătat maiestria bunicii si a mamei în prepararea bucatelor si a ajuns să fie studentă la Alimentatie Publică. A participat la Concursul Gastronomic National, unde a căpătat bronzul la categoria „Carne de porc”. Timp de 4 ani a fost voluntar în cadrul unui proiect international, prin care a călătorit în diferite tări si care i-a oferit posibilitatea să ajute copiii cu dizabilităti. Vrea să i se dea sansa de a se dezvolta frumos în domeniul culinar.

Sursa:agerpres.ro