downloadUn incendiu la cabluri, considerat suspect, a izbucnit în noaptea de joi spre vineri în apropierea turnului televiziunii din Kiev.

Incidentul a avut loc la ora locală 4.37, în exteriorul turnului, iar centrul televiziunii este alimentat în prezent cu generatoare, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă într-un comunicat, conform Mediafax.

Deşi ministerul nu a precizat cauza incendiului,o reprezentantă ucraineană însărcinată cu Securitatea Naţională a afirmat, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că este vorba despre un „act de sabotaj” rusesc. „Sabotorii nu au reuşit să pătrundă în interiorul turnului televiziunii. Potrivit primelor informaţii, ei au dat foc unor cabluri subterane, aruncând un cocktail Molotov. Numai nişte profesionişti pot şti unde se află cablurile. Este o acţiune clasică de sabotaj”, scrie Viktoria Siumar.

Şeful administrației de la Kiev, Volodimir Bondarenko, a apreciat că incendiul a fost provocat de un scurt-circuit: „Nu este o acţiune de sabotaj”.

sursa: observator.tv

(169 accesari)