Ucraina: Obama îl amenință pe Putin cu NOI SANCŢIUNI

Imagine postare

obamaPreședintele american, Barack Obama, l-a amenințat luni pe omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, cu noi sancțiuni dacă Rusia nu pune capăt pătrunderii de arme în Ucraina, precum și sprijinului acordat separatiștilor, relatează AFP.

Barack Obama a formulat acest avertisment cu prilejul unei convorbiri telefonice cu Vladimir Putin în care a îndemnat Moscova să ia „măsuri concrete” pentru a reduce tensiunea din Ucraina, a anunțat Casa Albă.

„Deși considerăm că o soluție diplomatică este în continuare posibilă, Rusia se va confrunta cu noi costuri dacă nu observăm măsuri concrete pentru reducerea tensiunii”, a declarat purtătorul de cuvânt al executivului american, Josh Earnest.

La rândul său, Kremlinul a explicat că Vladimir Putin a scos în evidență importanța încetării bilaterale a focului și a discuțiilor directe între părțile implicate în conflict. „Vladimir Putin a subliniat că o încetare veritabilă a luptelor și demararea discuțiilor directe între părțile aflate în conflict reprezintă cea mai mare prioritate pentru normalizarea situației din regiunea de sud-est’ a Ucrainei”, a menționat Kremlinul într-un comunicat dat publicității după discuția telefonică dintre cei doi președinți.

Șeful diplomației ucrainene, Pavel Klimkin, i-a informat luni în mod amănunțit pe colegii săi europeni în legătură cu planul de pace al președintelui Petro Poroșenko, inițiativă sprijinită de omologul său rus, Vladimir Putin.

sursa: realitatea.net