Ucraina pune condiţii Europei

Imagine postare

15963747320 de miliarde de euro în schimbul semnării Acordului de Asociere cu UE. Asta este condiţia pe care a anunţat-o premierul  ucrainean, Mikola Azarov pentru a limita consecinţele economiei ţării.

“Propunem rezolvarea problemei unui ajutor financiar pentru Ucraina. Noi am definit valoarea sa la aproximativ 20 de miliarde de euro”, a declarat Azarov în cadrul unui consiliu de miniştri, precizând că nu se pune problema unui ajutor “cu fonduri nerambursabile din bugetul european”, ci de investiţii, transmite mediafax.ro.

În altă ordine de idei, menţionăm că Secretarul american al Apărării Chuck Hagel l-a avertizat miercuri, în cursul unei convorbiri telefonice, pe omologul său ucrainean Pavel Lebedev faţă de trimiterea armatei împotriva manifestanţilor proeuropeni care protestează faţă de regimul ucrainean. Într-un comunicat, purtătorul de cuvînt al Pentagonului a subliniat pagubele pe care le-ar putea cauza orice intervenţie a armatei pentru reprimarea manifestaţiilor şi a făcut apel la reţinere.

Preşedintele Viktor Ianukovici a promis la rândul său miercuri că nu va recurge la forţă împotriva manifestanţilor, chemând opoziţia la dialog.